• kimi insanlara refleksif bir şekilde,dayanamaz ve emmi deriz.
    işte o insanlarda bir sanatçı duruşu misali emmi duruşu vardır...
  • misal vermek gerekirse yaşı 60'a merdiven dayamış,amma 70'ten aşağı göstermeyen bir otopark bekçisi,alaturka tuvalette sıçma pozisyonuyla yere çömer,kollarını dizine koyar ve elinde maltepe sigarasıyla etrafı keser.
    bu adama saati sorarken "pardon saatiniz kaç acaba?" demezsiniz,diyemezsiniz.
    birşeyler sizi "emmi" demeye,"yyakşamlar emmi,saat kaç olaki?" demeye zorlar.

    işte sizi o kelimeyi sarfetmeye mahkum eden aura,emmi duruşundan kaynaklanmaktadır.
  • emmi duruşu,sıçma pozisyonu veya bacak bacak üstüne atmak gibi belli başlı pozisyonlardan ziyade emmilikle nitelenmiş kişinin çevresine karşı değil hayata karşı duruşundan,tavrından gelen bir duruştur.
  • buna "topkapı oturuşu" da denir; eskiden otobüs terminali burada olduğundan istanbul' a yeni gelen insanlar bagajlarının üzerine bu şekilde oturup bir tür içgüdüsel kuluçka pozisyonu alırlardı.

    edit: içgüdüsel kuluçka pozisyonu da neymiş be? önemli bişey yazıcaz diye kasmışız zamanında.
  • emmi kocamış delikanlı veya ihtiyar ağır abi gibi birşey değildir benim gözümde.

    daha ziyade yanına gittiğinizde kendisinden beklediğiniz en son şeyi söyleyecek olan insandır emmi.
    mesela seyyar bir dönerci emmi'nin yanına gidip yarım döner ısmarladığınızda hiçbir alaka yokken size "eti kanlı kanlı,karıyı canlı canlı yiyeceksin" der,sonra kendi kendine gülmeye başlar.

    veya kapıyı korumak,öğrencilerin dışarıya çıkmasını engellemekle mükellef bir bekçi emmiye "hadi salıver bizi dışarı osman emmi" dediğinizde "ben saldım,çok saldım ben,çıkıyolar gençler dışarı engel olamıyozki evladım ne yapalım?" diye başlayıp kariyerini gözden geçirecek,size günah çıkarmaya başlayacaktır.

    emmi kişi,duruşunu yataktaki karşı cinsi kendisine "emmi" dediğinde "bana artık emmi deme,sen benim karımsın bebeğimsin" diyerek belli eder.
  • (bkz: emmi vurusu)
  • uzakdoguda yapilagelmis olsaydi simdilerde yoga haraketi diye bagrimiza basacaktik...
  • bu pozisyonu yabancı birine anlatabilmek için, spider man'in çatıya bacaya tünediği anlardaki dirseklerini dizlerinin üzerine koyduğu duruş şekli diye açıklayabiliriz...

    (bkz: spider man'in türk olma ihtimali)
hesabın var mı? giriş yap