• öncelikle başlıkta faydalı ve saldırı durumunda herkesin işine yarayabilecek bilgilerin paylaşılmasını umuyorum. espriler de olacaktır ancak tadında kalması ve başlığı bozmamasını dilerim.

    emp saldırıları elektronik cihazların transistörlerini geri dönüşü olmayan bir şekilde bozduğu için transistor içeren cep telefonu, bilgisayar gibi bütün elektronik cihazları bozar. telefonla haberleşme imkanı olmayan bir gün hayal edin. aynı zamanda saldırı yüzünden elektrik hatlarının hasar görmesi sonucunda ülke çapında hem elektrik hem de telefon ve haberleşmenin olmadığı böylesi bir saldırı durumunda sıradan vatandaşın yaşama tutunabilmesini ve hayatta kalmasını sağlayacak önlemlere göz atalım. bu önlemlerden birisi belki size şu anda uçuk bir fikir gibi gelecek ama mors alfabesinin öğrenilmesi olacaktır. mors alfabesi kısa ve uzun olmak üzere iki harfin çeşitli dizilim kombinasyonları ile oluşur. bu sayede uzak mesafelerde ışık ile haberleşmek mümkün olacaktır. sevdiğiniz birisinin bir şeyler bulmak için dışarıya gittiğini ve uzaktan sizinle konuşmak istediğini düşünün. birer ayna ve güneş ışığının yansıtılması yoluyla uzakta da olsa sevdiğiniz kişi ile bu kişi arkadaşınız veya ailenizden birisi de olabilir, şifreli bir şekilde haberleşmek mümkün olacaktır.
  • (bkz: ekmek almak)
  • oradan kaçın. uzman tavsiyesi...
  • kırsal kesimde yaşayan insanlardan ziyade şehirde yaşayan insanları büyük ölçüde etkileyecek olaydır.

    bayramların bayram olduğu zamanlar geri gelir.
  • anglachelm'i bulup yapışın kafi
  • diyor elektrik yok.
    diyor mors alfabesi öğren ışıkla haberleş.

    mal ha yemin ediyorum gerizekalı...
  • acilinden yiyecek stoğu yapmak ve en kısa zamanda kendinizi savunacak bir silah edinmek. bir süre sonra yağma, talan başlayacak, kan gövdeyi götürecektir.
  • (bkz: emp). atmosferin yüksek bir noktasında patlayan nükleer bombalar bütün bir avrupa kıtasını 1700lu yıllara döndürebilir. nükleer emp bombasının 40-400 km arasında etkili olduğu söyleniyor. hesaplamalara göre abd'ye yapılan emp saldırıları sonucu 12-18 ay içerisinde abd nüfusunun en az %70i açlıktan ve iç savaştan ölüyor. abd, avrupa, türkiye vs yani afrika dışındaki bütün dünya teknoloji ve elektriğe bağımlı olduğu için emp'den en büyük hasarı alıyor. lojistik en büyük sorun ve tarım, makinalara bağlı olduğu için açlık kaçınılmaz.
    peki biz ne yapmalıyız?

    şu siteden okuduklarımın önemli kısımlarını buraya yazacağım. https://thesurvivalmom.com/…ect-your-gear-from-emp/

    baktınız nükleer savaş çıkma ihtimali var hemen aşağıdaki önlemleri almaya başlayın.

    elimizde mutlaka radyo dinleyebilecek sağlam cihazlar olmalı. batarya, pil ve güneş enerjisi ile çalışan şarj aleti de olmalı. emp'den korunmanın en iyi ve ucuz yolu basit bir faraday kafesi oluşturmak ve elektronik cihazları yalıtkan bir maddeyle sarıp kafese koymak.
    saldırıdan sonra radyo yayını başlar ve bulunduğunuz ülkedeki görevliler sizi yönlendirmek için çalışır. o yüzden radyo çok önemli.

    1- metal bir çöp kutusu, teneke, kutu görsel
    yada küresel bir cisim bulun ve bu kutunun içini kağıt veya poşet gibi bir yalıtkanla kaplayın.

    2- başta radyoya erişimi olan cihazlar olmak üzere (akıllı telefon, eski tip radyo, walkie talkie, tuşlu telefon vs) sizin için önemli olan elektronik cihazları bu kutuya koyun. cihazların, kutunun metal kısmına asla temas etmemesi lazım o yüzden 1. adımda dikkatli olun. el fenerleri koymayı da ihmal etmeyin.

    3- kutunun kapağını kapatın ve etrafını en az 5 kat alüminyum folyo ile sarın.

    not : risk almamak için batarya, pil ve güneş enerjisi ile çalışan şarj aletini ayrı bir faraday kafesine koyun.

    sabit bataryalı cihazları belli aralıklarla şarj etmeyi unutmayın.

    emp atağından hemen sonra faraday kafesini açmayın çünkü saldırıyı yapanlar en büyük hasarı vermek için tekrar saldıracaktır. sonraki saldırılar bir saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay sonra olabilir yada hepsinde olabilir. o yüzden ne kadar çok faraday kafesi ve cihaz olursa o kadar iyi olur.

    eğer bulunduğunuz ülke bu süreci iyi yönetebilirse belki yaşamak için büyük bir şansınız olur ama işler çığırından çıkarsa medeni sandığınız toplum 2 haftada ortacağa döner. eskiyalar, hırsızlar, katiller ortalığı yakar. size saldıran ülkenin sizi işgal etmesi için dua edersiniz.

    buraya kadarki önlemler elektronik cihazları korumak içindi şimdi kendinizi korumak için olan önlemlere geliyoruz...
    istanbulda olduğunuzu farz edersek büyük ihtimalle kabus yaşayacaksınız. imkan varsa şehri terk edin. hemen güvendiğiniz insanlarla bir araya gelip beraber hareket etmeniz lazım. radyoyu açın, her yerde doğal afet ekipleri ve merkez yerlerde özel kuvvetler olacaktır. güvenlik uzmanlarının direktiflerine uyun. ilk haftalar erzak sıkıntısı olmaz ve hayatta kalma ihtimali çok yüksek olur. sonrasında yağmalar başlar, kalabalık gruplar halinde kendinizi savunmanız gerekir, silahlanın... yanınızda hep ilk yardım çantası, mevsime göre yedek elbise, bıçak, balta, çakmak ve çakmak gazı, el feneri, yüksek kalorili yiyecekler ve radyo olsun.

    tabi köyünüze dönmek en iyi önlem olur çünkü nüfus ve tehlike az. organize olup en az kargaşa ile yaşamak şehirden çok daha kolay.
    erzak bulmak mümkün.
hesabın var mı? giriş yap