• kısa ve faydalı finans videoları çeken başarılı bilim insanı.
    (bkz: mülkiye) lı imiş aynı zamanda.
  • ekonominin temel kavramları ve bazı popüler endeksler hakkında çektiği kısa, sade ve anlaşılır videolarla gönlümde taht kurmuş ekonomist. finansal okuryazarlığını geliştirmek isteyenlerin mutlaka göz atması gereken flood'u için: link
  • twitter hesabına ilgi çeken finans konularını kendince basit ve güzel bir şekilde anlatan videolar yükleyen cvsini incelemediğimden emin olmadığım fakat benim için bir akademisyen bir öğretmen olan insan. instagram canlı yayınları da güzel oluyor. konuları anketlerle belirliyor. biraz da durumlarla alakalı yorumlarını bizimle paylaşsa çok daha mutlu olacağım.
  • karmaşık finans konularını gayet yalın ve anlaşılır şekilde anlatan ekonomist-eğitmen kişidir.

    youtube kanalını şuraya bırakalım

    https://www.youtube.com/…l/uc5mqvcen01gxkqxjwqcbqwg
  • şuradaki canlı yayınında

    "öğrendiklerimi bila-bedel sizlere aktarmak istiyorum".

    diyerek zaten ne denli doğru bir iş yaptığını kanıtlamış kişidir.

    ülkemizdeki finansal okur yazarlığın ne kadar az olduğu düşünülürse, yapmaya çalıştığı iş takdir edilesidir.

    dip not: anlatımda kullandığı vücut dili/el hareketleri damadın hareketlerine çok benziyor, biraz komik *
  • öğrenciyken garanti bankasının bir etkinliğinde kendisiyle tanışma şansım olmuştu. kendisi zaten daha önce bildiğim kadarıyla bankanın eğitim bölümünde, bankacılık&finans üzerine dersler veriyordu.

    şu anda da açtığı kanal ile ciddi bir açığı kapatmakta, finansla ilgili kavramları türkçe olarak anlatan kaynak sayısı bir elin parmağını geçmez.

    yolu açık olsun.
  • bankacılık ve finans konusunda basit anlatımları ile insanlara ekonomiyi sevdiren güzel insan.

    covid sayesinde kendisini sosyal medyada daha cok görüyoruz.

    özellikle herkesin bir yerden duydugu (özellikle bankacılık terimleri) ama bu neydi ya dediği her şeyi en basit ve kısa şekilde anlatıyor. öyle de bir anlatıyor ki bir daha unutamıyorsun. bi şekilde videolar geliyor akla.

    neyse lafı uzatmayalım abimize ulaşmak isteyenler için;

    twitter: https://twitter.com/emrahlafcu
    ig: @emrahlafci
    youtube: https://www.youtube.com/emrahlafci
  • finansal okur yazarlığını geliştirmek isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim. anlatım dili çok yalın. sıfır bilgiyle başlayarak bile anlattıklarını kolaylıkla anlayabilirsiniz.
  • takip edilesi kişi.
  • 2007 yılında ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi’nden (mekteb-i mülkiye) mezun oldu. mezun olduğu yıl garanti bankası’nda müfettiş olarak çalışmaya başladı. 6 yıl bu görevde türkiye’nin her bölgesinde 100’e yakın şube ve genel müdürlük birim denetimlerinde yer aldı. arkasından aynı bankanın pazarlama biriminde 2 yıl görev yaptıktan sonra, yine aynı bankanın eğitim biriminde 2 yıl süreyle çalıştı. eğiticilik yaptığı dönemde 10’a yakın farklı başlıkta (temel bankacılık, türev ürünler, yatırım ürünleri, şube bilançosu ve karlılık vb) 150’ye yakın eğitim verdi. sonrasında garantibank ınternational amsterdam’da 1 yıl süreyle çalıştı.

    halihazırda kendi şirketi kapsamında eğitim ve finansal danışmanlık hizmetleri veriyor. sosyal medya hesaplarından çektiği finans ve ekonomiyle ilgili kısa videolarla geniş bir izleyici kitlesine ekonomiyi ve finansı herkesin anlayabileceği basit bir dille anlatıyor.

    emrah lafçı'yı daha yakından tanımak isteyenler "ne olacak bu dünyanın hali?" başlıklı podcast yayınını dinleyebilir.
hesabın var mı? giriş yap