• mimarlar hep çok mesai yaparlar.
    nevzat sayının ofisinde 2 yıl, tabanlıoğlunda 2 yıl, bünyamin dermanda 6 yıl çalıştım. eşim de mimar. onun benden daha uzun nsmh, foster and partners, tabanlıoğlu tecrübesi vardır. hatta ortak bir proje dolayısıyla eaa'da da çalıştı ve ortamı gördü.
    sabahladık, mesailere kaldık, hafta sonu programlarımız iptal oldu, uçak biletlerini, konser biletlerini yaktık...böyle böyle seneler geçti. mimarlığı herşeye rağmen seviyoruz.

    instagramda tepki çeken paylaşımları üzerine emre bey uzun bir cevap yazıp konuyu "genç mimarların hevesini kırmayın" a bağladı. ofistekilerle bir toplantı yapıp bu yorumları değerlendirmişler. (toplantı saat kaçta idi acaba?) herkes halinden memnunmuş, doğrudur. memnun olmasalar yerlerine memnun olan başka birilerini bulmak çok kolay. işsiz, genç mimar çok.

    içinde arolat architectsin de olduğu, türkiye'deki star mimarların ofislerini çok iyi biliyoruz. biz o ofislerde çalıştık, arkadaşlarımız çalıştı, çalışıyoruz.
    devam etmesi en zor, stres düzeyinin en yüksek olduğu ofisin eaa olduğu algısının tek nedeni emre bey'in gece 4.00de ofiste olmanın gayet doğal olduğunu düşünerek tereddütsüz eklediği instagram postları değil elbette. uzun yazılarla ofisin bu "ününü" inkar etmek, bakın aslında biz bir aileyiz ve çok mutluyuzla devam etmek de mümkün tabi.

    yine de yeni mezun mimarların hevesi kırılmasın. :)
    bütün star mimarların yaklaşımı aynı değil. çalışanlarına verdiği değerle (bkz: nevzat sayın) (bkz: han tümertekin), huzurlu ortamıyla (bkz: erginoğlu çalışlar)(bkz: tece mimarlık), tüm yoğunluğuna ve mesailere rağmen ofiste rekabet ortamına izin vermeyen yönetim yaklaşımıyla (bkz: tabanlıoğlu) gibi mimarlık ofisleri de var.

    tanım : iyi mimar.
  • bugün dinlediğim konferansından sonra şişkin ego konusunda yazılanların haklılık sebebi var gibi.

    neden mi?
    eserlerini anlatırken sadece basit ve sade bir dil ile konuşurken, zorlu center sorusu gelince kasımpaşalıya benzedi, diplomalar yırtıldı, iftiracılar ve şerefsizler havada uçuşdu.

    eh be hocam yaş elli olmuş vizyon felan tamam da aynı sakinlikte zorlu centeri anlatın, konferansınızda yer verin, samimiyetinize inanalım. yoksa ego sorun değil.
  • zamanında çok iyi rendercılara sahip olan ve görsel şovlarla müşterilerini etkileyen, ancak iş uygulama projesine ve detaylara gelince usta sıvacılardan daha iyi sıvayan, projelerinin uygulanması sırasında kulakları çınım çınım çınlayan, önceleri başkalarını tekrar ederken artık kendini de tekrar eden mimar.
  • sahibinin adını taşıyan bir mimarlık ofisi. gece çalışmamanın anormal olduğu, neredeyse her akşam geç saatlere kadar çalışıldığı için, yakındaki bir taksi durağı ile ortak çalışan (taksi parası şirket tarafından sonradan ödeniyor) bir ofistir. akşam yemek paralarını vermek de adetleri değildir, performansa dayalı (?!) zam uygulaması vardır, ancak bu sistemi sanırım kendileri de tahmin üzerinden yürütüyorlar. proje yoneticileri günde 19 saat çalışır, herkesten aynı performans beklenir ve ortam göz altları sürekli mor insanlarla doludur. firma sahibi 48 saat evine gitmeden çalışabilir ve bununla övünüp hedef olarak ileri sürebilir. 3 günde konsept proje, 1 haftada avan proje yapmak sadece bu ofise mahsustur.
  • kendisi inşaat sektörünün alo fatihidir. kent bağlamı yoksunu mimar.
  • bugün radikal'de röportajı yer alan mimar.

    http://www.radikal.com.tr/…fina_birakilamaz-1211888

    düşüp ölen bir işçi için "halat mı kopmuş ne olmuş" diyebiliyor, "trafik mi varmış ne, o yüzden geç kalmış" cümlesi rahatlığında kurabiliyor bu cümleyi.
    zorlu center inşaatında da iki işçinin ölümü üzerine "övünülecek bir sayı, işin büyüklüğüne bakılırsa" demiş.

    böyle fütursuz cümleler nasıl kurabiliyorsunuz beyler? nasıl da kolay çıkıyor ağzınızdan. para ve getirdikleri size neler yapıyor böyle?
  • sabahlayan çalışanlarının fotoğrafını instagramdan yayınlayan mimar.

    bkz. bahse konu paylaşımı

    sayın arolat,
    dün dalaman havaalanındaydım, giden yolcu katında çok az wc var ve onlar da tekli (içinde bir klozet ve bir lavabo var) ve önünde de uzun kuyruklar. eğer bu hata tasarımdan kaynaklı bir durum ise, ofisinizdeki mimarlar projeler için sabahlasalar ne oluur, sabahlamasalar ne olur!
    temel konuları es geçmeyin lütfen. iyi rendar yaptırmaktan öte, bina bilgisinin temel mevzularını iyi uygulamak yeğdir.

    ha bu arada sabahlamak mimarlığın fıtratı olamaz, sadece plansızlığın ve düzensizliğin işareti olur. sonuçta mimarlık denilen iş vardiya usulüyle çalışılan bir iş değildir. yani mimarlar klinikte ya da karakolda çalışmazlar, bilginize.
  • çoğu meslektaşına örnek olacak bir tavır sergileyip kazandığı ağa han ödülünü burs olarak mimarlık öğrencilerine dağıtacağını beyan etmiş kişidir. darısı, girdiği yarışmanın ödülü isminin arkasına saklandığı çalışanının hesap numarasına yatacak diye kalp krizi geçirmek üzere olan meslektaşlarının başına.
    http://arkitera.com/…eni-mimarlar-yetistiriyor.html
  • etiler le meridien en kötü işlerinden biridir. lokasyon ve işletme nedeniyle çok iyi olması muhtemel bir oteli dış görünüşüyle çökertmiştir.
  • sözüm ona 'star' mimar olacakken kapitalist pazarın, akp inşaat fetişizminin mimarı olmuştur. aile mirası olarak kendisine sunulan iyi mimar olma ihtimalini iyi tüccar olarak revize etmiştir. itibara, mesleki tatmine değil; paraya hasret demek ki.

    replika üretim konusunda da mahirdir. helmut striffler tasarımı dachau protestan kilisesi ni sancaklar camii olarak taklit etmiştir. sipariş verilerek yüklü ödemeler yapılarak da para ile ödüller satın almıştır. bu ödülleri de bilmeyene bir prestij gibi yedirmiştir. saygılar.
hesabın var mı? giriş yap