• bilgi üniversitesi'nde ögretmen.
  • (bkz: emre gonensay)
  • (bkz: gönen)
  • gönül verdiği hercule poirot ekolünü bıyıklarıyla yaşatan, bilgi üniversitesi avrupa çalışmaları master programının direktörü, ab konusunda uzman muhterem.
  • ilginç bir konuşma tarzına sahip, eski zamanların aydınlarına benzer tipli, alanında çok bilgili olduğu belli olan insan..
  • alanında ciddi anlamda bilgili olan, başta akademiyi düşünmeyip sonradan girmiş, ab politikaları gibi hayli sıkıcı konuları bile esprileriyle renklendirip öğrencilerini eğlendirebilen, sık sık fransa'dan ve fransa'da yaptıklarından bahseden, odasında öğrencileriyle 2 saat konuşabilen, bilgi üniversitesi'nin süper hocalarından biri.
  • kendisinden ders almaya henuz baslamamiza ragmen oldukca eglenceli yapisiyla okuldaki favori hocalarimizdan olmustur,derse gec gelen insanlarla yapmis oldugu sarkastik konusmalarsa tadindan yenmez,ornegin;

    - oo hosgeldiniz...
    - pardon hocam gec kaldim
    - sen gec kalmadin,biz ibneligine 15 dakika once basladik...

    son olarak;

    (bkz: cok kirosunuz)
  • dün habertürk'de gördüm. mimikleri falan süper hakkaten. cahil dincinin cahil sosyalizm tanımlamasını düzeltirken ortaokul çocugu yapmaz böyle falan diye de ayar verdi. böyle adamlar birtakım ciddi konularda iddiaları olan kör, cahil dincileri döve döve eğitmeli.

    sosyalizmle ilgili ilginç detay ise şöyleydi: "proletarya birtakım güçler tarafından yaratıldı ve faşist devrimlerde kullanıldı"
  • final sınav sonuçlarına yapılan itirazlara karşı bilgi online da yaptığı açıklama:
    değerli arkadaşlar

    bu yarıyıl verdiğim her iki ders için de, notlar belli olduktan sonra yapılan itirazlar karşısında hayretlere düşmemi mazur görürsünüz. bazı temel ilkeleri hep beraber hatırlamakta fayda görmekteyim:

    1. istanbul bilgi üniversitesi öğretim görevlisi olarak, temel vazifem adı geçen derslerin içeriklerini sizlerle kabul edilebilir akademik bir düzeyde paylaşmaktır. bu, sizin verdiğim tüm notları ezberleyerek sınavda, sorduğumu tahmin ettiğiniz sorulara bol bulamaç cevaplar yazmanız sonucu geçer not almanız gibi bir denkleme işaret etmez.

    2. ingilizceniz çok iyi olmayabilir, benimki muhtemelen sizinkinden biraz daha iyi ancak tümüyle tarzanca yazılmış, arasında herhalde anlamamı kolaylaştırmak için türkçe sözlükler serpiştirilmiş kimi denemeleri anlamam mümkün olmamaktadır. bunları "olsa olsa" yöntemiyle düzelterek, sıfır atmaktansa öğrencinin aktarmak istediği bilgi kırıntılarına not verebilmek için ardıcıl bir çaba gösterdiğimi bilmenizi hasseten rica ederim.

    3. kağıtları düzeltirken isimlerinize bakmam, ancak nihai notu hesaplarken listede isimlerinizin karşısına gelen sütunlarda not hesaplaması yaparken adınızı görürüm. genelde notum kıt değildir, hatta olması gerekenden fazla boldur. yarıyıl esnasında, çok ciddi sorunlarını benimle paylaşan arkadaşlarımın eksikliklerini, eğer böyle yapacağımı söylemiş isem, ciddi bir hoşgörü gözlüğü ile tartar ve kanaatimin oluşmasını sağlarım. tüm yarıyıl, sınavlar ve dönem ödevleri bittikten ve ben notları teslim ettikten sonra, haklı olsun ya da olmasın, çeşitli itirazlara yapabileceğim bir şey yoktur.

    4. maddi hata itirazı, temyiz müessesesi değildir. kötü olduğunu zannettiğiniz bir nota maddi hata itirazı yapabilirsiniz, bu sadece sınav notunda veya ara dönem sınav ya da ödevlerinde verilmiş, ancak toplama esnasında eklenmemiş notları kapsar. böyle bir şey tüm eğitmenlik yaşamımda bir kez oldu, onu da asistanlarım görerek beni uyarmışlardı. maddi hata itirazı öğrenciye not pazarlığı yapma imkanı vermez. eğitmeni "notları toplamaktan aciz insan" durumuna düşüreceğini hesaba katmadan "aman itiraz edeyim nasılsa bir şeyler çıkar" tavrı, sizleri beyhude hayallere sürüklemesin.

    5. sınav kağıdınızı görmek istemek en tabii hakkınızdır. bu kağıtları benim size okumamı ne kadar istersiniz gerçekten, onu bilemem. f almış bir kağıt, inanın bana gerçekten f dışında herhangi bir not alamayacak kağıttır. ama arzu ederseniz birlikte tekrar otopsi yaparız.

    6. kağıtlarımı kendim okurum. kendim düzeltirim. kendim not atarım. bütün meslekdaşlarım bölümde aynı şekilde davranırlar. bu temel gerçeğin bilinmesinde ve paylaşılmasında yarar görürüm.

    7. başarısızlık oranları en düşük dersleri verdiğimi sanıyorum, ancak altını çizerek belirteyim, her ders kendi içinde değerlendirilir, diğer bütün derslerden geçmiş olduğunuzu söylemeniz, bu dersten geçerli not almanız gerektiğine işaret etmez.

    saygı ve sevgilerimle

    emre gönen
  • istanbul bilgi üniversitesi'nde dış ilişkilerden sorumlu rektör danışmanıdır.
hesabın var mı? giriş yap