• (bkz: kunlamak)
  • çocuklara selpak sattırıp, ışıklarda arabaların camlarını sildirmek gibi nefis bir kariyer planlaması da bu veciz fikirle birlikte geliyor üstelik.
  • tanım : rte tarafından sarfedillmiş bir emir cümlesi
    meali : en az 3 çocuk doğurun ki o çocuklar bize hava su yol olarak geri dönsün. her çocuğun doğumundan aşaa 500 yukarı 3000 kağıt kalsa bize allah bereket versin. e daha bunun okuluydu hastalığıydı ordan da gelir biraz. büyüdü müydü de alırız boyunun ölçüsünü, vergi diye ensesinde biteriz.
  • hatları erkeklerce çizilen kadın prototipiyle mücadele etmek ve kadınların özgürlüğü adına tüm dünya çapında etkinlikler düzenlenen böylesi bir günün arefesinde yapılması daha da üzücü ve ironik kaçan talihsiz bir beyanat olmuş. ilk çağ hükümdarlarına has bir despotlukla, yönettiği halkın kaç çocuk doğuracağına bile karışma cüreti göstermesi apayrı bir konu ancak daha üzücü olan bir nokta var ki beni yöneten başbakanın zihnindeki kadın rolü bebek boku temizlemekten ve eve mahkum olmaktan ibaret geleneksel pasif kadın imajının bir adım ötesine bile vizyonunu genişletememiş. ohannes diyorum ya, bu ülke yönetimi beni her seferinde daha çok şaşırtmaya başladı..
  • "turbanini cikar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır." diyen, cuneyd zapsu'dan pek bir farkının olmadığını gösteren bashbakan demeci.
    (bkz: akp)
    (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/…154.asp?gid=48&sz=68450)
  • yapin tabii, uc de yetmez bes yapin. bakamasaniz da, karnini doyuramasaniz da ureyin ey sevgili halkim! ureyin ki cocuklariniz daha egitimsiz, daha ac olsunlar. olsunlar ki bir paket pirince, bir torba komure muhtac kalsinlar. kalsinlar ki, fakirlestirerek, cahillestirerek sadaka karsiligi oylarini satacak hale gelsinler. biz sizi kalkindirmakla, aydinlatmakla ilgilenmiyoruz ey guzel halkim. bizim derdimiz, ac, kor, sagir, hafizasiz kalabaliklar. bu kalabaliklardir ki bizi zaten bulundugumuz yere tasiyan, ve insallah kutsal annelerimizin de destegiyle senelerce tasiyacak olan. dogum kontrolu gibi bir gunaha girmeye, hakkiyla yetistirebileceginiz kadar cocuk sahibi olmaya kalkarsaniz ancak ve ancak sandiga gomdugumuz o azinliklar gibi kalirsiniz. hem ne yapacaksiniz bir iki cocukla? yoksa iyi okullara gonderip, enstruman falan mi caldiracaksiniz? batinin ahlaksizligini mi ogreteceksiniz korpe beyinlere?

    kadinlar zaten annedir, sadece ve sadece annedir. bakin benim karim da burda. kendisi dort cocuk annesi aslanlar gibi arkamda duruyor. ya nerede duracakti? 4 cocuga zar zor bakarken bir de ise guce mi kosacakti? unutmadan hatirlatmak isterim ki cennet analarin- ozellikle 3ten fazla doguranlarin- ayaklarinin altindadir. ey halkim, haydi hep beraber..durmak yok, yola devam...
hesabın var mı? giriş yap