• icine ulkemiz de dahil olmak uzere bircok ulkenin genellikle futbol uzerine cevrilen bir geyik mevzusudur. geyik mevzusudur cunku tam olarak bir cevap verebilmek imkansiz gibidir. hangi takim veya hangi lig mevzu olursa olsun mevcut farkli taraftarlari yuzunden bir o tarafa bir bu tarafa cekile cekile, ne kadar iyi ne kadar kotu denile denile resmen don lastigi gibi esnetilmis bir mevzudur.

    peki "en buyuk" olma kriteri nedir? neye gore belirlenmektedir bu kriter? taraftar sayisina mi baglidir? taraftar icerigine mi baglidir? takimin lig veya liglerdeki basarisina mi baglidir? forma satislarindaki pazar payina mi baglidir? dunya uzerinde adini ne kadar cok duyurabildigine mi baglidir? yetistirmis oldugu futbolcularina mi baglidir? veya bunlarin hepsine birden sahip olmak mi gerekir?

    bircoklarimizin bildigi uzere takimlar birbirine bir veya birden cok konuda ustunluk saglayabilir. "takimlar hangi konuda ustun? hangi konuda geri kalmis?" diye diye bu konu uzar gider ve ne kadar kotudur ki sonu gelmez. takip edebildigimiz kadariyla uzatildikca uzatiliyor da bircok insan tarafindan. ulke olarak futbola pek duskun olmamiz ve cogumuzun icindeki takim sevgisi fanatiklik boyutlarinda oldugu icin bu konunun kapanmasina da pek ihtimal yoktur. her ne kadar bizlere pek bir sey kazandirmiyor olsa da icimize islemis bu enteresan hevesten kendimizi bir turlu siyiramayiz. bu; en gelismis ve modern toplumlarda bile mevzusu edilen ve futbol gundemlerinin buyuk bir parcasini olusturan bir hadise iken bizim kalkip buna nokta koymamiz/koyabilmemiz de dogrusunu soylemek gerekirse imkansizdir.

    lakin hepinizin de bildigi gibi futbol esasinda bir spor dalidir. sporun; beden ve ruh sagligini duzeltmek, gencleri kotu aliskanliklardan uzak tutmak, bos zamanlari degerlendirmek icin basvurulan bir yontem oldugunu dusunecek olursak sadece bir spor dali icin bu kadar uzun uzadiya tartisma konularina bulasmak ve gereksiz stresslere burunmek son derece anlamsizdir. sporun temel amaclariyla bagdasmayan ve aslinda "zevk" icin yapilmakta olan bir seyin boyle luzumsuz sekilde kullanilmasi ne denli dogrudur buyrun siz dusunun. *
  • hadi bakalım kolay gelsin
    bir acayip zor yarış
    bana ne aman ben anlamam
    pek hesaplı zorlu iş
    sen seni bil sen seni
    sen sıkı tut çeneni
    eline diline hakim ol
    dikat
  • eğlenceli bir futbol bilgi yarışması çıkmış. meraklısına öneririm

    ıos: https://apps.apple.com/…p/en-büyük-kim/id1533530664

    android: https://play.google.com/…apps/details?id=com.ebkapp
  • yüksek puanlara ulaştığınızda kazanırken çay kaşığıyla verdiği puanı kaybedince kürekle geri alan oyun.
hesabın var mı? giriş yap