• (bkz: ve kötü adam ölür)

    gezi parkı olayları (halk aydınlanması)bir çok sivilin ölümüyle ve yarıda kalarak değilde daha güzel bir şekilde bitseydi en güzel senaryo nasıl olabilirdi durumudur.

    tabi ki başarısız değildir bu gezi parkı aydınlanması ama yarım kalmıştır.

    gezi parkı sonrası yıkılan hükümet'in yerine yeni kurulan "eğitim ve teknoloji partisi (etp)" kuruldu. sadece 10 yıl içinde türkiye'deki eğitim sistemini pozitif ilimler dahilinde geliştiren etp türkiye'ye kısa süre içinde 2 nobel ödülü kazandırmış oldu. başta ingiltere ve bir çok avrupa ülkesi başta olmak üzere dünya'nın bir çok köşesinden gençler eğitim için türkiye'ye gelerek 1 yıl içinde yaklaşık 18 milyar dolar bırakmış oldu.

    bölümlerinde başarılı olan yabancı öğrencilere ise çıkarılan kanun ile türkiye'de uzay ve havacılık, ileri teknolojiler gibi bölümlerde istihdam edilmeye başlandı. 2 senedir avrupa birliği üyesi olan türkiye bu yıl avrupa birliği dönem başkanlığını gerçekleştirirken, 4 sene önce sorunlarını çözdüğü güney kıbrıs'tan başkanlığı devralmıştı. böylece türkiye vatandaşlarına vize serbestisi getirilmesi yanı artık yeni dostu olan kıbrıs'a da giriş çıkışlarda serbestlik kazanmış oldu.

    ayy daha fazla yazamayacağım gözlerim doldu..
  • "en güzel deniz :
    henüz gidilmemiş olanıdır.
    en güzel çocuk :
    henüz büyümedi.
    en güzel günlerimiz :
    henüz yaşamadıklarımız.”

    (nazım hikmet ran)

    gezi parkının türk sosyal ve siyasal hayatında başlattığı deprem dalgaları hala devam etmektedir.

    o yüzden de, henüz "gezi parkı" süreci sona erdi diyemeyiz.
    sonu nasıl bitecek, hep birlikte göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap