• çoğu insandan duyduğum söz. fakat anlamıyorum bu insanlar bir avrupa ülkesinde yada yaşam kalitesi yüksek bir ülkede değiller, bunlar aramızda! türkiyemizin insanları bunlar. düşüncelerime göre üç maymunu oynuyor bu insanlar, arkadaş bir televizyonu aç bir git insanlarla etkileşime gir insanlar açlıktan ağlıyor sen memurluk diyosun. ha tabi ki seçimi olabilir insanın, kesinlike bişey demem, diyemem ama kardeşim türkiyedesin türkiyede...

    - abi valla en iyisi memurluk sırtını devlete dayayacaksın.
    + hmm...
    - ne kötülüğü var nerden baksan 1.5 kağıt maaş kim bulmuş 1.5 kağıdı.

    e güzel kardeşim doyur bakayım 1.5 kağıtla bir haneyi... ha ben bekarım ölene kadar da öyle kalacağım diyorsan, orasını bilemem.
  • genelde yeni mezunların dile getirdiği söz.

    devletin verdiği maaş yeni mezun için genelde oldukça iyi bir meblağdır ve özel şirketlerde köle gibi sürekli fazla mesai'ye kalmak, kariyer yollarında her türlü pislikle uğraşmaktan daha kolay ve çekici gelmektedir.

    ayrıca geçen aya kadar ailesinden aldığı cüzi meblağlarla geçinmeye çalışan bünyeye küçük gözükmemektedir. lakin 2 sene sonra pişman olacaktır tabii ki.
  • çalışmak için yaşamak yerine yaşamak için çalışmayı tercih eden(arasını bulmak lazım aslında), materyalist olmayan, evinde plazma tv olmasa da yaşayabilecek, hayatını maddiyat anlamında mütevazi geçirmeyi bu uğurda kabullenmiş insanın dile getirdiği söz.
  • hayalleri küçük olan insanların kabullendiği söz. biraz büyük düşünmenin kimseye zararı olmaz...
  • kalbinde fesatlık olmayanların fikridir.

    sonuçta sırtını dayaman için devleti arkana alman lazım, e devletin işine akıl sır ermez, arkana geçti mi mazallah...
  • zengin olmak, dünya'yı ele geçirmek, yat almak falan gibi fantezileriniz yoksa doğru bir önerme...

    (ara: yanılıyor olamaz)
  • geçen gün ben böyle diyince bi arkadaş da bana: sen malsın, salaksın, beyinsizsin, özgüven yoksunusun, üretemezsin haa bi de bu memleketin sırtında yüksün dedi. ben de ona "ulan at yarrağının kurma kolu, patrona tonlarca para kazandırırken üç kuruşa talim etmenin ve kanı beş para etmeyeceği halde kendi karakterimden ödün vererek o'nun gönlünü hoş etmeye çalışırken mide ağrıları çekip başımı yastığa her koyduğumda atadan dededen zengin olmadığım için "acaba yarın bi işim olacak mı?" diye kara kara düşünmenin 'kariyer yapmak' olarak adlandırıldığı bir memlekette haftasonları da dahil olmak üzere ücretsiz mesai yapmama rağmen yine de takdir edilmezken, bunlarla beraber adına özel sektör denen emek ve beyin sömürüsü düzeninde işleyen sistemin çarklarında kendimi bedenen ve ruhen yıpratmaktansa ömrümü üç kuruş da olsa garanti paraya ipotek etmeye ve bu söylediklerine razıyım dostum, çünkü ben özel sektör denen o boku bi kere yedim tadını da beğenmedim; sana afiyet olsun canım benim dedim. olay kapandı.
  • memurluğa sıcak bakmamayı, "özel sektörde çalışmayıp baba parası yiyip kıçı rahatta olmak" olarak değerlendiren insanların da bu evrende olduğunu bizlere gösteren söz.

    anlamadığım şudur; neden kendi düşüncesine katılmayan insanlara laf atmayı ve kendi düşüncesini ölesiye savunmayı bir motto haline getirir ki insanlar ?
  • kamu kuruluşlarının yan gelip yatma yeri olduğu herkesçe bilindiğine göre ,kimileri için cazip bir fikirdir.burada asıl olay insanların küçük hedeflerin peşinde olması ya da az parayla yetinmesi değil bence.asıl olay kamu kuruluşlarında işlerin böyle çalışmadan yürümesine birilerinin göz yumması.

    sırtını devlete dayayan memurlara bu özgüveni kimler veriyor anlamıyorum. işiniz düştüğünde sanki angarya bir şey yaptırıyormuşsunuz gibi davranıyorlar. özel sektör taraftarı falan değilim. özel sektördeki sömürüyü hepimiz bir şekilde görüyoruz. ama artık memurlar da biraz çalışsalar, kimin parasıyla kime hizmet ettiklerini bilseler fena olmaz.

    not: yazdıklarım işini düzgün yapan, azınlıktaki bir avuç memuru kapsamaz.
hesabın var mı? giriş yap