• henüz daha keşfedilmemiş seçim sistemidir.

    illaki en gelişmiş ülkede de olsa seçime itiraz gelir.

    geçtiğimiz seçimlerde oy orannarı birbirine çok yakın olmasıyla patlama yaşanmıştır ama illaki empati kurmak gerekir se belediye başkan adayı siz olsanız bile kendiniz 5 veya 10 oyla kaybetseniz hatta tek tek siz saysanız bile itiraz etmeniz kaçınılmaz olur.
  • oy pusulası adaya verilmeden önce sırayla her sandık görevlisi tarafınan imzalanması. oy kullanacak seçmenin imzalanmanın o an olmasını kontrol etmesi. böylece önceden imzalama olmayacağı için sadece oy kullanacak seçmen kadar geçerli tutanağın üretilebilmesi. ve böylece sandığa giren oyların yok edilip yeni oy eklenmesinin mümkün olmaması. oylar sandık başkanına zimmetlenir. ve sandıktan tüm temsilcilerle imzalanmış oy kulllanmış seçmen sayısı kadar pusula çıkmazsa sandık başkanı sorumluluktan kurtulamaz. sandık görevlilerinin tamamı satın alınmadığı müddetçe seçim hilesi yapmak mümkün değildir.

    ve tabiki sandık itirazlarının bağımsız hakimlerce incelenmesi. yüksek seçim kurulu gibi şüpheli bir oluşum tarafından değil. aksi taktirde kimi yerlerde 16. sayım tekrarı yapılırken, kimi şaibe iddiaları ayyuka çıkmış yerlerde tekrar sayım yapılmaması gibi adaletsizliklerin önüne geçilemez.
  • türkiye'de bir anlamı olmayan seçim sistemidir. adamlar ne yapar eder bir yolunu bulur aga hile yapmak için. normal şartlar altındaki bir ülkede seçim ile hile kelimeleri akıllardan bile geçmezken biz hala nasıl hile yaptırmayız yollarını araştıralım.
  • amsterdam kolluk kuvvetleri gözetiminde yapılandır.
  • vicdan ve ahlak sahibi kamu görevlileri ile olacak seçimdir.
    uç kuruşa oyunu, beş kuruşa avradını satacak insanlarla yapılacak iş değildir o...
  • mevcut seçim sistemidir. sandıklara yeterli sayıda kafası çalışan bilgili sorumluluk sahibi görevli ve müşahit gönderecek kadar kitle sahibi olmak hileyi engellemek için yeterlidir.
  • 46m 510k kişinin tek sandıkta kuyruğa girerek oy atıp, o sandığın canlı kamera sistemi ile halk huzurunda açılmasıdır.
  • sandıkların ve çuvalların bir hafta önceden 'sandık başkanlarına' emanet edildiği (daha doğrusu sandık başkanının vicdanına),daha sonra yine o oyların dandik ve üzerinde çok rahat oynama yapılabilecek bir kağıda yazıldığı,daha sonra bu sandık başkanlarının çuvalları yüklenip(mühürlemesi gerekli ama hak getire tabii ki malum yerlerde) bir şekilde ysk'ya götürdüğü,orada da bir şekilde (o partiden al buna yaz,110u 10 yaz vs)elektronik ortama aktarıldığı sistem değildir.
hesabın var mı? giriş yap