• bilenler bilir dizel araçta temiz yakıt çok önemli bir faktör. rahmetli babamın "yakıtı shell'den aklı kelden alacaksın." demesiyle yıllardır yakıtı shell'den alıyordum. geçenlerde arabamla ilgili bir sıkıntı oldu yakıt pompasında. ustam yakıtı ısrarla opetten almamı istedi hem daha ince hem de kaliteli yakıtmış. 1 aydır opetten alıyorum iki kez fulledim depoyu ama ilk izlenim olarak sanki biraz sesli çalışıyormuş gibi hissettim.

    aslına bakarsanız bütün firmalar aynı rafineriden alıyor yakıtı fakat içine katkı maddesi koyuyolar ve yakıtın kalitesini düşürüyorlar. opet bu arada yüzde yüz yerli malı. paranız yabancıya gitmesin ve kaliteli yakıt diyorsanız opet'i öneririm.

    bu arada aldığınız yakıt fişlerini lütfen atmayınız ve üzerindeki plakayı her daim doğru yazıldığını kontrol ediniz. lakin yakıt ile ilgili bir sıkıntı olduğunda fiş ile dava açma hakkınız bulunuyor.
  • 1-indirim yapmayan po, opet, shell, bp istasyonundan alın. indirim yapmasın o zaman vardır bi bit yeniği. büyük firmalarda da denetim fazladır. ındirim işini boşverin yuzde 4 kar edeceğim diye o kadar rizikoya değmez.

    2- lpg olması demek denetimler fazla demektir. yakıtı bile lpg satan yerden alın. daha standarda uygun bir istasyon olur, tse belgesi olur.

    3- sehir ici olsun, yol boyu adam alıyor gidiyor, dönüp hakkını arayamaz. sehir içi bozuk yakıt satamaz.

    4- çok fazla satan bir yer olmasın. çok satan yer her gün mal bosaltıyor demektir. her gün yakıt harman olur. yakıtın dinlenecek vakti olmaz.

    5- mümkünse sahibini tanıdığınız dürüst insanların istasyonlarını tercih edin. hem gittiğiniz de itibar görürsünüz.

    6- istasyon yıllık veya 6 aylık tank temizliği yaptırıyor mu? bu da önemlidir.
  • yaklaşık 3 yıldır totalden alıyorum, indirimli veriyor diye şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım, arada opet de alıyorum onun da iyi olduğunu düşünüyorum.
  • en iyisi bile çevreye ciddi zararlar veren yakıttır.çevreye duyarlı araçlar kullanılmalı ve teşvik edilmeli .
  • bir bayram günü, otobüs bulamayınca bursa ya ek sefer düzenleyen bir firmanın crafter servis aracı tarzı bir aracıyla yolculuk esnasında, kaptan şoförün yanına pinekleyip, kafa ütüleyen tiple muhabbetinden arakladığım bir bilgi
    ''40 yıldır yollardayım shell in yakıtı performans verir çok yakar, opetin yakıtı temizdir, az yakar, performansı nispeten daha azdır'' şeklinde idi. bu bilgi ışığında performansı test ettiğimde fark göremedim ama temizlik testi yapmamda imkansız, tecrübeye kulak vermek daha makul geliyor. ha birde opetin tesislerindeki tuvaletler süper lüx
  • opet.
  • hepsi tüpraş'tan geliyor. özellikle kur dalgası artalı beri.
    kadıköydeki bim'den alınan pepsi mi, tuzla'daki şok'tan alınan pepsi mi daha iyi? gibi bi soru olmuş!
  • aracınız psa grubundansa en iyi km menzilini total sağlayacaktır. ayrıca motor daha az gürültü ve titreşim ile çalışacaktır.

    dikkat: bu entry yazılırken söz konusu istasyonlar demirören grubunun çatısı altında hizmet vermeye başladı. burada okuduklarınız birer hayal ürünü olabilir.*
  • genel olaraj shell ve opet tercih ediliyor özellikle dizel için. 2012 yılından beri shell vpower kullanan biri olarak bir önceki aracımda shellin kendi işlettiği istasyondan aldığım 100 bin kmde hiç sorun yaşamadım. bu aracımda da 50 60 bin km yine aynı istasyondan alarak memnun kaldım. son 30 bin kmdir bir bayiden almak durumunda kaldım bu bayii esasen bizim memleketten kayınpederin de tanıdığı oradaki benzinlik macerasında çeşitli oyunlar dönderdiklerini anlatıyor eskiden tanıyanlar (o dönem shell bayii değildi). şimdi aracımda ara ara titreme sorunu yaşıyorum, servis anlatır anlatmaz yakıttan oluyor dedi. ben pek ihtimal vermiyorum böyle büyük bir firmaya pandik atabileceğine istasyon sahibinin ama bu depoyu opetten alarak deneme yapacağım.
  • maslak shell’den aldım araba altımda durmadı keşan’ a kadar hız cezası yedim. pazarlara yokuşta tokat çektim 1.4d4d ile ama dönüşte keşan shellden aldım mazotu zor geldim.
    total’e geri döndüm bakımdan sonra aynı. nedir nerdedir iyi mazot bilen yok. kafalarına göre. ama shell gtl efsaneydi inanılmaz bir mazottu fakat dizel pazarı düşeceğini anlayıp üretimi motor yağına kaydırdı.
    ben artık işin içinden çıkamıyorum. en azından şu katkı neyse koysunlar bankoya tek çeşit mazot satsınlar alam alsın katkısını katsın. hem depo başına düşen katkı net olur hem performans garanti olacağından sadık müşteri yaratmak daha kolay olur. ben krizden beri beredeyse 1-2 kere düzgün mazot aldım.
    teknik olarak bildiğim mazot moleküler yapısı çok uzun bir zincir, katkı bu molekülleri kısaltıyor turbo da motora giren mazotu atomize edecek basıncı yaratıyor. krizden ve mazotlu araba girişi düşmeye başladığından beri iyice kalite düştü.
hesabın var mı? giriş yap