• tam bir gayya kuyusu sigorta işi. tek tek birçok sigorta firması adına açılmış başlıkları inceledim. hemen hemen hepsi yerden yere vurulmuş, 1 kişi memnunsa 3 kişi şikayetçi. hemen hemen herkes sigorta ile muhatap oluyor bir şekilde. en azından yarımız trafik ya da kasko yaptırıyor, yaptırmış ya da yaptıracak. yazarların tecrübe ve tavsiyeleri önemli, hatta bir çok acenta çalışanından daha önemli, daha yön gösterici. işin acemilerini acentaların kucağına düşmeden trafik ve kasko sigortası için firma tercihi yapabilmesi adına, sözlük yazarlarının tecrübelerini ve tavsiyelerini aktaracağı, şu iyidir, şu kötüdür, şu da kötünün iyisidir diyerek amme hizmeti yapacağı ve bunu yaparak birçok sevap puan kazanacağını ümit ve temenni ediyorum.

    benim şahsen tecrübe ettiğim tek sigorta elektrik sigortası.
  • hiç birisi,tamamı vatandaşın cebindeki parayı almaya odaklıdır.
  • müşterisini uğraştırmadan para ödeyen şirkettir.
  • hiçbiri
  • sigorta şartlarını bilmeden, sigortayı düşük olasılıktaki risklerden zarar görmemek için değil, avantaja çevirmek için kullanırsanız hiçbirinden memnun olamazsınız.
    sigorta yaptırmanız tedbirsiz davranmanız anlamına gelmez yada fazladan para kazandırmaz.
    türkiye'de genelde sigorta ya kanuni mecburiyetten ( trafik sigortası, dask veya kredi çekmek gibi) yada risk gerçekleşeceğinden yada gerçekleşme olasığı %50 veya daha yüksek ise yapılır.
    ayrıca sigorta fiyatı aldığınız firmalardan en düşüğü ile en yükseği arasında %3-5'den daha fazla fark varsa düşüğünde hile olmaz ama kesin bir muafiyet yada istisna vardır. bunlar da sadece risk gerçekleştiğinde canınızı yakar.
    örneğin sağlık sigortası, sen yıllarca sigorta yaptırma, bir hastalığın belirtileri çıktığında acele ile, üstelik en ucuz yere sigorta yaptır sonra hasta olduğunda verdiğin bedelin on katı tedavi bedelini sigorta şirketinden kolayca almayı hesapla.
    tabi ki kılı kırk yaracak sigorta şirketi, hayatın doğal akışına aykırı durumlarda ödeme yapmamaya çalışacak, sizden belgeler isteyecek.
    artık öyle bir çağdayız ki, sağlık ocağına gidip , üşüttüm desen sigorta şirketleri o bilgiye ulaşabiliyor.( üstelik okumadan imzaladığın sözleşmenin bir yerinde de yazıyor bu bilgilere ulaşabilirim, izin veriyorsun ona göre diye imza alıyor)
    bu bilgileri sen saklarsan, önceden beyan etmezsen risk oluştuğunda parayı vermemek için bahane hazır oluyor.
    bu arada sigortacı değilim.
  • sigorta şirketinden ziyade sigortacınızın acentenizin önemi var acente personeli işten hasardan değer kaybından falan bir haberse isterseniz en iyi en pahalı sigorta şirketine kasko yaptırın hiçbir şey değişmez

    önemli olan verilen teminatlar ve teminatların bedeli

    kasko yaptıramıyorsanız imm yaptırın

    kaskonuzda anlaşmalı servis mi yoksa yetkili servis mi ona dikkat edin

    ikame araç süreniz kaç gün ?

    not: sigortacı

    (ruhsat bilgilerinizi gönderirseniz her anlamda yardımcı olabilirim kaza ya da arıza anında da ulaşabilirsiniz 20 yıllık hasarcımızın ve avukatımızın çözemeyeceği iş yok)
  • iyi sigorta şirketi yoktur, teminatları dikkatlice oluşturulmuş poliçe vardır.
hesabın var mı? giriş yap