• bazen ihtiyaç halindeyken en kolay bulunanı, bazen 6'lısı indirime gireni, bazen en pahalısı, bazen de daha önce hiç denenmeyenidir.
  • elinin altındakidir .
  • tıraş olana bağlı olmakla birlikte benim tercihim mach 3.

    nedenlerine gelecek olursak:
    - kolay bulunuyor.
    - performans açısından mach 2 ile arasında dağlar kadar fark var. (gür sakal için)
    - fiyat açısından mach 4'ten daha ucuz. iki bıçak arasındaki performans farkı kesinlikle o fiyat farkına değmez.
  • derby'nin tek bıçaklı olanıdır. diğerlerinden bu kadar hayır göremedim.
  • en iyisi usturadır. tıkanma filan olmaz. bazen eski usuller en iyisidir. tabi ki kullanmasını bilmeyen özenmesin. kesmesin bi tarafını.
  • gillette fusion proglide power (flex ball) *

    görsel

    iyi ve uzun ömürlü bıçak, az tahriş ve afilli isim. hareketli başlık tahrişi üstün seviyede engelliyor. sapı çok ergonomik ama bileğinize güveniyorsanız ustura gibisi yok diyorlar...
  • sanırım amaca göre değişir.
    benim için kirli sakal sebebiyle philips oneblade.
    aslında makine ama olay bıçağında bitiyor.
  • eski tıraş makinaları bir kere cilde zararlı çünkü cildi kesebiliyor sıkça. eskilerden babadan, deden, dayılardan falan biliyorum yüzlerinde kesik için tıraş jileti kağıdı eksik olmazdı, mesela haftada bir, ayda bir..

    şimdi özel bir çok teknoloji kullanılıyor, nano teknoloji de dahil.

    gillette 5 bıçaklısı her gün tıraş edenler için iyi olabilir ama haftada bir-iki tıraj olanlar için hatta 2 günde bir için bile kimi için tıraşı zorlaştırıyor. çünkü tıraj bıçakları arası dar ve araya kıl giremiyor uzun ise bu da zorlaştırıyor. 2 veya 3 ideal bence. şahsen 2 bıçaklı yeterli ama gillette mach3 turbo kullandığımdan 3 bıçaklı alıyorum.. 3 bıçak bile belki, ve üstü daha yüksek ihtimal cildi daha çok tahriş ediyor diyorlar.. çünkü devamlı aynı yerden fazla bıçak geçiyor ama daha az geçmesi de söz konusu . mythbustersın buna el atması lazım. bu arada yalan şeye ''efsane'' dememek lazım, ''masal'' daha doğru bence.. efsane güzel, çok güzel şeyler için denmeli ve efsanelerin doğruluk payı olma durumları var kiminin en azından..

    wilkinson sword oldukça tarzımdı bir dönem ama şu arkadan su girişi kolay olan, arka ve önü açık olan teknoloji gelince gillette piyasanın lideri oldu. aynı teknolojiyi wilkinson sword kullanmış ama mahkeme patent sonucu geri çekmişler ürünü. patent süresi doalrsa piyasa çok canlanacak. 20-25 yıl galiba teknolojik patent süresi. arkadaşlar yeşillendirebilir.. wilkinson fx modeli körüklü idi tıraş bıçağı arka yüzeyi, yay gibi, yüzün şeklini alıyordu, sevdiğim bir modeldi. bir ara da keskinliğinden sizi korumak için tellerle koruma altına aldık olayı vardı ve en çok satış yaptığı dönem olabilir.. o zamanlar mach 3 yeni çıkmışdı sonralarda ve mach 3 jileti, wilkinson sword bıçaklarına takılıyordu. sanırım bunu mahsus yaptı gillette markası..

    wilkinson quattro ile bir jileti ile askerliğini geçiren duydum. aslında bu teknoloji mümkün bence de ama kimi firmalar çok satmak için yapmıyor ki yanlış. sen en iyisini yap gerisi gelir bence.. iki jileti karşılaştırırsam yazarım inşallah..

    gillette mach 3 turboyu ne kadar bastırsan yüzü kesmiyor. tabi yan çekmiyecen o sırada yoksa keser. bir süre sonra tıraş jileti eskiyor ve tersden almak suretiyle bir süre daha gidebiliyor ama çok da zorlamayın daha fazlasını da..

    (bkz: jiletle tıraş vs tıraş makinasıyla tıraş) (bkz: tıraş köpüğü)
  • (bkz: geltir.com)
hesabın var mı? giriş yap