• ankara'da denk geldiğim, tam olarak kadrosunun memurluk olup olmadığını bilmemekle, en rahat devlet kurumu çalışanı olduğu konusunda bir şüphe taşımadığım
    halk kütüphanesi memurunun yaptığı memurluktur.
    tabiatı itibariyle zaten bu memurluğun rahat olması kaçınılmazdır. sessiz sakin ortamda kitapların arasında çalışıyor olmayı kim istemez.

    http://www.cebecikutup.gov.tr/iletisim/

    bir kaç günlük gözlemime göre, burası üç katlı bir kütüphane olup yaklaşık 10 çalışan bulunmaktadır. bunlardan 5 tanesi akşama kadar oturmaktadırlar, internette dolaşmakta, etrafa bakınmaktadırlar. en yoğun denilebilecek işlem yeni gelen bir kişinin kaydının alınmasıdır.bu işlemde başvuru formu alınmakta, şifre verilmekte, başvuru sahibiyle birkaç cümlelik bir iletişim kurmak gerekmektedir.günlük alınan kayıt sayısı belki 5 belki 10 dur. bu memurların başında bir de müdür bulunmaktadır.birisi kapıda kimlik almaktan, birisi temizlikten, birisi ödünç kitap alışverişi ile alakalı işlemlerden ve kayıtlardan, birisi bilgisayar odasından sorumlu tutulsa 5 kişi ile idaresi çok kolay mümkün olan yerde 5 kişi fazladan çalışmaktadır. hastanede kayıt yapılan yerdeki memurun başında günün her dakikasında 3 kişiden az olmayan sayıda vatandaş beklerken buradaki rahatlık adaletsizlik gibi durmaktadır.
    ama sonuçta buranın başında da birisinin durması gerekmektedir.illa ki birisi bu rahat memurluğu yapacaktır. o yüzden her memurluğun eşit yoğunlukta olması beklenemez. benim canımı sıkan fazladan bu kadar adamın burada akşama kadar oturmalarıdır.
  • kütüphane dökümantasyon müdürü. 3 ay ara ile ilköğretim öğrencilerine kütüphane bilinci kazandırmak adına 10dklık tur attırmış onun dışında herhangi bir iş yükü olduğunu düşünmüyorum. yök tez merkezinden döküman istersin mırın kırın yapar, ücretsiz e kitap üyeliği istersin aynı şekilde. 10 da mesai 4 de oflama puflama 4.5 paydos.

    kıdem ile beraber bu insan 3.5 maaş alıyor.

    bulunduğum şehirde bu maaşı almak için mesaiye kalıp fuarlara makine yetiştirmek için ırgat gibi çalışmam gerekirdi.
  • anadolunun herhangi bir küçük şehrindeki müze memuru.
hesabın var mı? giriş yap