• kendi dar dunyasindan yola cikarak - mesela meksika milletinin her gun, bazen de gunde 2 kez dus aldigini bilmeyen bir cahilin genellemeye ve zirvalamaya calismasi.
  • en temiz millet olduğumuz konusunda şüphelerim var, örnek çok ama, birkaç örnek yazayım

    yazar örnek olarak taharet musluğu demiş,

    1) piknik yerleri ve ormanlar

    2) kurban atıklarının denize atılması

    3) her yerde plastik çöpler

    4) şehirlerarası yol kenarları

    fazla örnek vermeyeceğim
  • evet, o yüzden televizyonda "gün boyu kapalı kalan bölgelerimize soğuk su ihtiva edelim" diye kamu spotu yapılıyor. ben şahsen izlerken utanıyorum
  • evlerimizin temizliği için katıldığım iddia. ama iş kamusal alanlara gelince, caddeler sokaklar, parklar vb. yerleri pisletmekte üzerimize yok.
  • beden temizliğine laf edenler olmuş hakkı var ama ulan elin avrupalısı da koltuk altını orman gibi bırakıyor. oraya istedigin kadar deddorant sık fayda eder mi ?
  • temizliği taharette arayan yazar beyanı. senin milletin haftada bir duş alıyor pis dediğin adamlar her gün duş alıyor. her gün duş alan birinin taharete ihtiyacı olmaz ve daha temiz olur. senin milletin g!tünü eliyle yıkıyor sonra elini yıkasa da yetmiyor ve bok kokulu elle dolaşıp her yeri elliyor. bu mu temizlik?!

    milliyetçi duygular yüzünden kendi milletini üstün görmek. kargaya yavrusunun şahin gibi görünmesidir. bu başlık da milliyetçilikten kurtulamamış yazarın gerçeklikten uzak önermesidir. araplar da en temiz milletin kendileri olduğunu düşünüyor. gerçekte eğitim ve refah seviyesi + bilimsel gelişmişlikte kim ilerideyse o millet daha bilinçlidir. en bilinçli millet en temiz millet olur. en cahili en pisidir. bunun ırkla-kültürle bir alakası yok.

    avrupalıların kültürüne pis diyorsunuz ama sizin burada kullandığınız bütün temizlik malzemelerini avrupalılar üretti. demek ki temizlikte bile bilim, kültürden daha önemliymiş.

    tabi refah seviyesi ve çalışma şartları da temizlik için çok önemli. çünkü temizlikte ileri seviyede olmak için zaman+paraya ihtiyaç var.
  • allahtan temiz bir milletiz. bir de temiz olmadığımızı düşünün. denizlerimiz, göllerimiz, ormanlarımız, parklarımız, sahillerimiz hangi durumda olurdu o zaman acaba.
  • anadolu kadınının yemek yapması esnasında her türlü hareket bir temizlik örneğidir...
  • trollün birinin milletle dalga geçmek için ironi kastığı bir cümle. pis vatan haini.
  • örnekler için çok uzağa gitmeye gerek yok, cami tuvaletlerinden anlaşılabilecek husustur.
hesabın var mı? giriş yap