• e-book'lar da sayiliyorsa hangi kritere gore yakinlik belirleyecegimi bilmedigimden bulamadigim cumle. bulsam da facebook'a yazmayacaktim zaten.

    edit: nasıl başıma kaldı bu başlık ya? baya entry vardı diye hatırlyorum.
  • "sen de benim köleme köle olmuşsun, kim kime ayağa kalkacak" dedi. çok da iyi oldu.

    zöge: diyojen de mi sevmiyorsunuz anlamadım ki.
  • "aksi halde hakim tayin edeceği müddet zarfında şeraitin ikmali için muhakemeyi talika mecbur olduğu gibi davanın her halinde taraflardan her biri de bunu talep edebilir."

    hukuk usulü muhakemeleri kanunu m. 39/ii - istanbul barosu'nun karşılaştırma tablolu eski ve yeni kanun maddeleri ile birlikte hukuk muhakemeleri kanunu'ndan.(başlıklar sayılmaksızın)
  • "kontak kapatılmaz."
  • "farkli uzmanliklara sahip insanlarin birbirleri ile etkilesimlerinin saglanmasi. (barker, 2002, s83)"
  • "father was loath to part with any of his."

    (bkz: sözlük yazarlarının okuduğu kitaplar/#24919695)
  • "döşeme ortasındaki sehim açıklık/200 cm'den fazla olursa sehim aşırı kabul edilmelidir" (yapıların onarımı ve güçlendirilmesi) *
  • çok gülünç durumlara vesile olan olay. yaşı nedeniyle değil de etrafındakilere olan tavrı ve uzun süredir erkek arkadaşı olmayışı nedeniyle demir bakire adını alan bir arkadaşın paylaşımında "vücut geliştirme yaptığı her halinden belliydi kolları çok güçlüydü" yazmasıyla beni bitirmiş daha ilk dakikadan ofsayta düşmüş organizasyondur....
  • "kırk, kırk beş yaşlarındaydı sanırım, ama çok güzeldi"
  • ne zaman facebook'tan sözlüğe sıçrayacak diye beklediğim oluşumdu.

    ingilizce metniyle beraber yayılmakta olan bu kampanya hakkında, national book day ya da ulusal kitap haftası diye bir gün yok diyemeyeceğim. var, ama hiçbiri ağustos ayında değil.

    http://www.book-addicts.co/…al-bo?ok-week-giveaway/
    http://wiki.answers.com/…when_is_national_book_week
    http://rapidcityjournal.co/…-8541-001cc4c002e0.html

    epic fail

    türkiye'de ise, bir facebook iletisiyle başlayan bu oluşum, bazı web sayfaları tarafından modifiye edilerek, 2011 ağustosundan itibaren başlayan bir kampanya olarak lanse edilmeye çalışılıyor. çok acayip kafa.

    türkiye'de okur yazarlığı arttırmanın son yolu, kolilerle köy okullarına kitap göndermek ya da kardeşimize bir kitap hediye etmek değil de, facebook iletisine ya da sözlüğe okuduğu kitabın bir cümlesini yazmaksa, buyrun bunu yapalım. ama ilk cümleyi diğer bütün yolları denemiş olanlar yazsın.

    öptüm.
hesabın var mı? giriş yap