• uzay mekiklerinden biri
    (bkz: uzay mekiği)
  • yapmaya çalışmak, çabalamak. emek.
  • kaptan cook un gemisinin adi. ingiltere de insa edilir 30 metrelik gemi onceleri komur tasiyicisiyken deniz kuvvetlerinin satin almasiyla james cook kesiflere endeavour la cikar. daha sonralari usa e satilan gemi bir sekilde kaybolmustur. gazetede yayinlanan bir habere gore gemiyi bulmak uzere bir ekibin arastirmalara basladigi belirtilmistir.
  • ha gayret uluslararası uzay istasyonu yapan uzay mekiği, amerikalılar "u" yu unutmuş ufak çaplı bir krizi atlatmış zamanında.
  • grada nın 2002 de çıkardığı ilk albümünün ismi.

    1. cathain
    2. pint of reference: the striking clock/pint of reference/men of destiny
    3. biodegrádable: biodegrádable/kishor's tune
    4. she is like a swallow
    5. anto's gambit: cailín na gruaige doinne/peata beag a ...
    6. diamantina drover
    7. madam i'm a darling
    8. out in otaki: the black wind/breton/otaki outing
    9. i once loved a boy
    10. snow leopard: the champion/mr brennan's psychological ...
    11. mini minor: mini minor/alamo
    12. endeavour
  • tam ismi "hm bark endeavour" gibi bir seydir.. o zamanlar uluslararasi denizcilik kodlari daha gelismediginden "his majesties veyahut her majesties" diye kalmistir.. bark da sinifini temsil etmektedir.. bark gemileri kömür tasima silepleri misali şeylerdir.. her neyse..

    bir soylentiye gore geminin sol tarafinda "the one who seeks, finds either misfortune or lord" yazmaktadir sag tarafta da "we came here to die die die, came here for the new continent" yazmaktadir.. neşeli bir gemidir.. aile gemisidir..
  • 17. yuzyildan 20. yuzyilin ortalarina dek bu ismi ta$iyan 9 gemi olmu$tur $imdiye kadar royal navy'de. tabii ingiliz kraliyet donanmasina ozenen yeni zelandalilar da dayanamayip uc farkli gemiye endeavour adini vermi$ler.

    vakityle ingiliz mandasini kabul etseydik $imdi en azindan 2-3 tane endeavour vardi bizde de... yillardir yavuz ve midilli'yle avunan deniz kuvvetlerimizin gunahi neydi?
  • kaptan james cook 1768 yılında ilk yolculuğuna çıkarken kendisine ingiltere'nin northumberland bölgesinden yelkenli bir kömür gemisi seçmişti. bu gemiler, özellikle ingiltere'nin kuzeyinden londra'ya kömür taşımak üzere yapılmış, yaklaşık 600 ton kapasiteli, geniş ve derin karınlı, dar kıçlı gemilerdi ve gemi aslanı gibi oyma süslemeleri [detaya gel] yoktu. cook gençliğinde yelkenli kömür gemileriyle yolculuk etmişti ve bu sağlam yapılı gemileri idare etme deneyimi vardı.

    geminin üç direği vardı, pruva direği ile ana direkte dört köşeli büyük yelkenler, mizana direğindeyse ön ve arka randa yelkeni bulunuyordu. bu tür bir donanımla gemi her türlü hava koşulunda yol alabilir, en azgın fırtınaları atlatabilirdi. geminin ambarı 600 tonluktu ve bu yolculuk için özel olarak ambarda kumanyaların ile bilimsel araç gereçlerin yerleştirilebilmesi için özel bölmeler yapılmıştı. yolculuk sürerken kumanyalar tükendikçe, onlardan boşalan yerlere bitki ve hayvan örnekleri kondu.

    görevi bilimsel olan endeavour'ın mürettebatı çok çeşitli insanlardan oluşuyordu, farz-ı misal bir cerrah, ressamlar, bir gökbilimci, gemi içindeki disiplini sağlamak ve gemiyi korsanlardan ve yerlilerden korumakla görevli deniz piyadeleri.

    kaynak: eyewitness explorer.
  • 5 defa ertelemeden sonra an intibariyle mekik ile gerçekleştirilecek sts-127 görevi için fırlatılışa geri sayım başlamıştır
    canlı olarak izlemek için;
    http://www.nasa.gov/…nasatv/index.html?param=public
hesabın var mı? giriş yap