• iso tarafından;

    "otomatik kontrollü, programlanabilir, 3 veya daha çok eksenli manipülatör" olarak tanımlanan robot çeşidi.
    http://en.wikipedia.org/wiki/industrial_robot

    4 ve 6 eksenli tipler en çok kullanılan ve üretilenlerdir.
  • (bkz: staubli)
  • (bkz: kuka)
    (bkz: abb)
    (bkz: fanuc)
    (bkz: motoman)
    (bkz: comau)
  • kuka marka 2. nesil 6 eksenlisine program yazdığım robottur.bu konuda derin bilgilere sahip olan arkadaşlar yardımlarını esirgemesin,çünkü bazen çıkmazlara giriyorum ve teknik servis elemanı saati 200 dolara çalışıyor :/.
  • dikkatle irdelenmesi ve üzerine gidilmesi gereken bir konu, bizde bu robotu yapacak mühendisler olduğu aşikar. neden bir kaç gönüllü bir araya gelmeyelim? matlab, forward & ınverse knematics, soft plc ile ilgili bilgisi olan veya öğrenmeye istekli olan arkadaşlarla bu konuda çalışabiliriz.
  • özellikle pandemi sonrası fabrikalar artık üretim konusunda endüstriyel robot seçmekte, gerek verimlilik gerek hız ve kalite konusularında robotlar çok popülerler,belli robot üretici markalar var (bkz: abb) (bkz: kuka) (bkz: yaskawa) (bkz: fanuc) gibi bu robotları birbirinden ayıran farklı özellikleri var devreye alma ve programlama konusunda tabii deneyimli insanların bu işi yapması gerekiyor robot devreye alma programlama konusunda yada robot bakımları konusunda destek alabileceğiniz birkaç örnek firmadır.
  • abb marka irb 4600 kodlu bir adet endüstriyel robot, 15 kişilik kobi sınıfındaki işyerimize kuruldu bu sene.
    yaptığı iş üretiminin başlaması için gereken yapı taşını üretmek. yani oldukça kritik bir konumda.
    robota entegre çalışan lazer kaynak sistemi oldukça hassas ve hata payı olmayan bir süreç. belki büyük çaplı şirketler için önemli değildir, ama bizim şirketimiz için birkaç milyonluk bir yatırım riskli bir karar. buna rağmen tüm bu sürecin en sorunlu bölümü ne finansman, ne makine oldu. bu aleti programlayacak yazılımcı bulmak en büyük problem.
    evet bu yazıyı okuyan siz sevgili gençler; robot programlamayı öğrenmeniz gönülden bir tavsiyedir.
    danışmanlara, uzmanlara ödediğimiz meblağların haddi hesabı kalmadı, robotun kendisi yanında ucuz kaldı. şu aleti programlamak başlı başına büyük bir masraf kalemi.
    robot programlayın. mutlu ve refah yaşayın.
hesabın var mı? giriş yap