• jean-jacques anaud sevdigim bir yonetmen, gulun adi ve ayi(bir sevgi filmi)ni cekmis sahsima huzur mutluluk verdi sagolsun, amma velakin bu son filmi icime yer yer zaman zaman daralti verdi, bikkinlik verdi.
    filmin konusu ozet ile soyle: ural daglarinda kurt avlayarak super nisanci olan(sincap da degil ama neyse) vasilyev(jude law) isimli bir sahis, stalingrad savunmasinda apar topar askere alinir, amma velakin siradan piyade konumunda tufek bile verilmez kendisine.dangil dungul olume kosar, olmez tesadufun igne deligi bir hadisede eline tufenk gecer alti da alti atar kucuk capta yuksek rutbeli asker katliami yapiverir, kahraman olarak lanse edilir asik sekspir rolunde yigrendigimiz godosun biri tarafindan.sahsindan killanan almanlar, daha iyi atici bulurlar, sniperli iki adam birbirini atlatmaya calisir.olaylar gelisir.

    olaylarin bir turlu adam gibi gelisememesi, allahin ural daglarindan gelmis sniperli adamin stalingrad savunmasinin kilit ismi olmasi gibi hadiseleri bir kenara birakirsak, filmin fotografisi allah icin cok guzel.breaveheartdan taniyip sevdigimiz james horner ise butun film boyunca kendinden beklenmeyen bir ciglik ve yavsaklik ile john williamsin schindler list temasini aynen apartip(baska armoniyle), braveheartdaki bir muzigini aynen kullanip beni utancdan yerin dibine sokmustur.john williams mi james horner mi diye ikileme dusmustum, kimin tek atimlik tufek kimin ilah oldugunu daha iyi anlama firsatim oldu bu filmde.

    guzel sahneler ne: ilk bastaki er ryan i kurtarmak da ki kurguya sahip sahneler guzel, sniper ilen adam indirme sahneleri sahane, bir de jean jacques anaud un uzmanlik alanina giren dar alanda yiyisme, ve cima sahneleri cok basarili.

    jude law(fak di law bat yu kent biit law) ise daracik bir makak alniyla nasil yakisikli olunur dersi veriyor, bu asik sekspirde oynayan adini bile hatirlamak istemedigim serefsiz gotlek ise yine siradan oyunculugu, sessiz baslayip anirdigi tiradlari ile oyunculuk yaptgini saniyo.tanya rolundeki kiz guzel begendim.
  • (bkz: at the gates)
  • jude law'un [yuh be] yaninda pek farkedilmese de joseph fiennes, rachel weisz, ed harris, ron perlman, bob hoskins gibi oyunculari da olan askli savas filmi. fragmani cok kotu, o kadar. (bkz: joseph stalin), (bkz: adolf hitler)
  • sniperlik mesakkatli bi istir mesaji veren ve sosyalizmi elestirip duran bi film.
  • bu aralar izlenebilecek en iyi film diyebilirim (bkz: imho).
    savas sahneleri, ortamlar(bence cok cok iyi) falan bayaa guzel idi.oradaki havayi yansitmada basarili olmuslar.
    herkese tavsiye...
  • allahin rus bozkirlarinda, soguk $ehirlerinde ya$ami$ adamlara amerikan tadinda kankalik yaptirdiklari icin beni hafif sinir eden, gereginden fazla uzun ancak genelde seyre deger bir film . ed harris ise ataturk gibiydi vallahi . sasha'ya "senin adin ne cocuk ?" diyecek diye bekledim film boyunca ama olmadi . bavyerali porno film oyuncusu tadindaki $apkasini ise kendisine hic yaki$tiramadim . $u sasha'nin annesi de, undying'deki $i$man hizmetci kadinlara model olmu$ sanirim .

    ha ayrica, bir $ekilde hem rus, hem de adi tanya olanlar cirkin olmuyor (bkz: red alert) .
  • iki gün üstüste gidip hele hele ikincisinde sıkıntıdan bi hoş olduğum film. niye gittin o zaman denecek tabi haliyle ben de çoğunluğa uydum diyip geçiştireceğim sonra da gidip delta force oynayacağım ağzıma kar koyup attığımı vuracağım (bkz: harmandali sevmeyen sniper)
  • stalingradı anlatan film...ayrıca bi de bu savaşı almanların gözünden anlatan stalingrad isimli bir film var ki mutlaka izlenmelidir
  • rusya'nin ortasindaki stalingrad'da neden hic'e yakin derecede kar yagmadigini sorguladim film boyunca. oysa ikinci dunya savasi'nda almanlari madara eden bir numarali etken degil midir kuzey sogugu?
  • ed harrisin ayi bokuyla oynuyo dedirtmemek icin esas oglani harcamadigi dumbuk film. hollywooda egemen "delikanli degil yaki$ikli masayi alir" mantiginin stalingrad versiyonu
hesabın var mı? giriş yap