• 1 agustos 2003 tarihinde tibbin hizmetine sunulmu$ olan antibiyotik .
  • agir bir antibiyotik , aldıktan 15 dakika sonra ter içinde kalıp le$ gibi kokabiliyorsunuz.
  • içerisinde sefuroksim aksetil bulunur.
  • sefuroksim aksetil içerikli ikinci kuşak bir sefalosporindir. 20 tabletlik fiyatı şu an 56 lira 18 kuruştur.(bkz: yuh)
    yani şöyle bir hesap yaparsak; asm'ye tonsilit şikayetiyle gidip eğer karşınızdaki doktor da bunu yazarsa o doktoru vurun arkadaşlar. nedenine gelirsek en fazla 10 liralık bir antibiyotik ile geçecek bir hastalığa 56 liralık antibiyotik yazan doktorun emin olun bir mümessille çıkar ilişkisi vardir ve o doktorun yanına bile yaklaşılmaması gerekir.
  • midenin eritmesi zor ve sancılı olduğu için; ikiye bölmek ya da suda eritmek gereken taş gibi antibiyotik.
  • bağırsaklarımın içine sıçmış ilaç (bkz: ironi)

    ağır bir tonsilit/farenjit vakası geçirdiğim için asmye gittim, doktor ağzını aç dedi; 1 sn bile bakmadan "boğazların çok fena, sigara falan kullanıyor musun" diye sordu. "yoo" dedim "klimalı bir yerde çalışıyorum ama, belki ondandır".

    neyse, bir adet ınfexia 500 mg, bir adet tilac bir adet de minoset plus yazdı. bu naneyi kullanmaya başladığımın ikinci günüydü, sabah ishal başladı. ama nasıl ishal: ben daha önce böyle bir ishal yaşamadım. resmen makattan işiyorum arkadaş!

    bir gün boyunca bu böyle sürünce, işkillendim iyice. internetten de bir bakayım dedim, "sulu veya kanlı ishal olursa doktorunuza haber verin" yazmışlar. "iyi" dedim, "yarın haber vereyim o zaman"

    sabah asmyi aradım. doktorun telefonu yokmuş, kendilerini de telefona çağıramıyorlarmış. "gelip ziyaret etmeniz gerek" dedi santraldeki kadın. içten içe söverek "tamam o zaman" dedim. tesadüf ki, ablamın da aşı olacağı varmış bugün, ona verdim ilacı, böyle böyle konuş sor bakalım ne diyecek dedim. tüm gece uyuyamadığım için boğazımın ağrısından, koydum kafayı yattım.

    birkaç saat sonra uyandım, ne dedi abla doktor diye sordum "öyle yazar prospektüste ama ishalin sebebi ilaç değildir. ishal olsun, birşey olmaz, bağırsakları temizlenir. bol bol su alsın ama, sıvı kaybı olmasın" demiş. arkadaş, 10 dakka kıçımın üstüne oturamıyorum ki, karın ağrısı başlıyor, tuvalete koşuyorum boşaltmaya, içeri dönüyorum, 10 dakka sonra bi daha... yok bir de, diyare ile bağırsak temizlenmesini de ilk kez duydum.

    hülasası, benden bu kadar hocam. bir gün ara veriyorum ilacı kullanmaya, bu akşamki dozu da almadım zaten. az bağırsaklarım kendime gelsin, bir gün daha kullanırım. gene sıkıntı oluşursa, bırakıp bi daha başlamam. ha olmazsa, 3 gün daha kullanıp bitiririm tedaviyi diyorum. iyi mi diyorum be sözlük?
  • nadir görülen yan etkisi olan mide bulantısı ve ishal bende etki eden ilaç.
  • bu var elimde gecen seneden. 1 tane almısım bırakmısım. 8 gün önce grip oldum. bi geciyir bir başlıyor.doktora gittim nurofen ve otrivine verdi. o otrivine eroin gibi bagımlılık yapıyor hayatta kullanmam onu. bi de nurofen ne ya. ıltihap diyorum. antibiyotik kullanmam lazım. bi gecmek bilmedi. tam gecti gibi oldu bu safer de fok balıgı gibi öksürüyorum. balgamdan dolayi tiksinc bi varlık gibi geziyorum. ıcsem mi ki bu ilacı ben?
  • cefaks yerine verildi, deneyimlemekteyim.
  • senede 2-3kez tekrarlayan kıl kökü iltihabında tek atımlık kullandığım antibiyotik.
    attıktan sonra hafif hafif mideyi yokladığı ve bu bulantı durumunun hafif orta şekilde 3 saate yakın bünyemde her seferinde sürdüğü üzücü hadise
hesabın var mı? giriş yap