• her benzinciye gittiğimde pompacının dilenci edasıyla yanıma yanaşıp "abim canım abim bi tane enjetör temizleyici atıyım bak iyi gelir arabana" yakarışlarında bulunduğu, muhtemelen benzin deposunu temizleyen ama hala tam olarak ne işe yaradığını çözemediğim sıvı.
  • sadece benzin deposunu değil yanma ile alakalı tüm sistemi - enjektör , filtre , sübap, yanma odası vs - temizleyen; kurum, tortu, su birikintisi bırakmayan yakıt katkısı.. ya da öyle olduğu iddia edilen..

    benzinli aracımda birkaç kez kullandım.. yararını gördüm sanki.. aracın düzenli ve verimli çalışmasına katkısı var gibi.. bunda benim zamanında yaptırdığım periyodik bakımların da etkisi var tabii ki.. tamamen plasebo da olabilir ama en azından bir zararını görmedim..

    araç deposu boşa yakınken deponun dibine bu katkılardan bir şişe boşaltılır ve depo tam doldurulur -bu devirde tam depo doldurmak kim biz kim diyebilirsiniz elbette *ama ben en azından uzun yola tatile vs giderken yapmaya çalışıyorum - böylece benzinin içine iyice karışması sağlanır. sanırım mantığı bu..

    eskiden her 5000km'de bir şişe kullanılması öneriliyordu bu zımbırtıların.. şimdi bakıyorum da "en az 10 depo boyunca kullanılması gerekir" diyen, kutunun mililitresine göre "bir depoda 2 kutu kullanmak gerekir" diyen var..
  • fith gear adlı tv programının bir bölümünde bu tür yakıt katkılarının işe yarayıp yaramadığı ile ilgili bir bölüm yayınlamışlardı. anlatılanlara göre araçlar yaşlandıkça belirli oranlarda bir güç kaybına uğruyorlar. eski bir aracı alıp dyno'ya sokup sıfır halindeki gücünde ne kadar düşüş olduğunu tespit ediliyor. sonra bu yakıt katkılarını kullanıp tekrar teste sokuluyor. sonuç olarak yakıt katkıları yaşlı araçta bir miktar gelişme sağlayabiliyor, ama aracınız nispeten yeni ise farkedebileceğiniz bir düzelme olmuyor.

    ilgili video linki: https://www.youtube.com/watch?v=wqn-0zvznby
    kullanılan araç : 1995 vw corrado 6 silindir 190 beygir
    ilk test: 177 beygir
    temizleyici sonrası: 183 beygir
    hava filtresi, yağ ve yağ filtresi değişiminden sonra 2 beygir daha ekleniyor.
    buji ve kabloları değiştikten sonra 3 beygir daha ekleniyor.

    bu testte 190 beygirlik bir aracın hasta beygirlerinden 11'ini geri kurtarıyorlar. bunun 6'sı yakıt sistemi temizleyici sayesinde.

    ayrıca fifth gearın sözde motor performansını artıran yakıt katkıları üzerine bir videosu daha var.
    link: https://www.youtube.com/watch?v=o2knbbdqv3e
    bu videoda ise bu ürünleri tek tek deniyorlar ve ölçümler de %2-%6 güç düşüşü görüyorlar. bu katkıların yüksek performanslı araçlar için olduğunu söyleyenler içinde test yapıyorlar ve bu tip araçlarda da hiç bir fark göremiyorlar. yani yeni araçta bu işler boş işler. eskilerde ise bomboş işler.

    bu adamların yüksek oktanlı yakıt üzerine bir videosu daha var.
    link:https://www.youtube.com/watch?v=gqghb4assni
    bu videonun özünde ise yüksek oktanlı yakıtın hakkını sadece performans öncelikli motorlarda işe yaradığı, ekonomi öncelikli araçlarda ise yine hiç bir fark oluşmadığını anlatıyor. yani clio gibi bir aracınız varsa yüksek oktana fazla para vermeye gerek yok ama subaru impreza wrx gibi bir aracınız varsa yüksek oktanın faydasını görebilirsiniz demek oluyor.

    edit: genel eklemeler
  • opel astra j 2014, dizel aracim icin kullanmayi dusundugum hede.

    würth unkini aldim. 30 liraya. ama kullanmakts korkuyorum. kullanan, memnun kalan kalmayanlar yesillendire lutfen.
  • würth marka olanını aldım dolu depoya (55 lt) bir şişesini boşalttım. normalde üzerinde 70 lt'ye yeterlidir diyor. şuan kullanıyorum 300 km gittim, ekstra bir olayını göremedim sanki. belki içten içe yapmıştır bir şeyler, bana fark ettirmedi o kesin.
  • servis sorumlusu: enjektörlerinizi de temezleyelim mi efendim?
    - ne kadar?
    ss: 120 tl ama kampanya kapsamında 90 tl'ye yapıyoruz.
    - eh temizleyin o zaman.
    meğerse würth marka enjektör temizleyici piyasada 30-35 tl iken 60 tl "koyma" parası alıyorlarmış.
  • kesinlikle şüphe ile yaklaştığım bir maddeydi. açıkçası etkisine inanmıyordum. ancak yarım depoya koyduktan sonra 50 - 60 km sonra kendi etkisini hissettirmeye başladı. bununla ilgili de çok güzel bir test buldum. evden her gün aynı saatte aşağı yukarı aynı trafikte ve tam olarak aynı mesafede işe gidiyorum. yakıt tüketiminde yaklaşık 1 litre kadar düşüş oldu. tabi bu demek değil ki herkes alıp kullansın. araçta eğer yük altında tekleme görüyorsanız sorun bujilerde değilse enjektörlerde olabilir. fiyatı 15 - 20 tl civarında. sanayiye gitmeden denemeye değer.
  • kullanırken dikkat edip araştırılması gereken bir üründür.
    özellikle kilometresi yüksek araçlarda bir anda kullanılması durumunda kurumları temizlerken enjektörlerde tıkanmaya yol açabiliyor. enjektörlerin ve turbonun bozulmasına dahi yol açabildiğine dair şikayetler mevcut.
    bu sebeple riskli olduğunu da belirtmekte fayda var. eğer aracınız çalışıyorsa macera aramadan önce bunları göz önünde bulundurun.
  • 2006 astra g. ilk ve tek kullanıcısıyım. 281.000 km de. 10 yıl önce lovato lpg taktırdım. 236.000 km de triger zincir, kayış gergisi filan değişti. 270.000 km de birinci marşa istediğin kadar bas çalışmaz, ikinci marşta tık diye alırdı. bir sabah yarım saatin sonunda çalışınca, sanayideki ustayı aradım . benzin pompası ve filtresi değişelim dedi.

    orijinal bosch pompa ve filtre değiştim. fiyatları hatırlamıyorum. önemli olan tek marşta çalışması benim için. 10.000 km sonra araba yine sabahları geç çalışır, özellikle rampada bir anda yığılır olmaya başladı. söylediklerim sadece benzin modu için geçerli. araç çana eseri lpg ye geçerse problem yok.

    sanayiyi aradım. usta enjektörleri temizleyelim dedi. sökmeden nasıl yaparız diye sordum? würth enjektör temizleyici kullan dedi. bulunduğum yerde würth maalesef yok. 444 ün temizleyiciyi aldım ve çeyrek depoya boca ettim. 20 km 4. viteste 4000 devirde kullandım. denemek için rampaya gelip 2. viteste düşük devirde rampayı çıktım.

    teşekkürler 444. teşekkürler usta. sanayiye gitmeden sinirlerimi bozan bir sorunu çözdünüz.
  • adamın birine sormuşlar ne iş yapıyorsun diye. "canavar avcısıyım" diye cevap vermiş. e demiş bizimki etrafta hiç canavar yok ki. adam cevap vermiş "e işimi iyi yaparım çünkü"

    durduk yere 50 tl'ye böyle bir şey aldım dizel aracım için. würthmarka olanından hem de. ne gözlemlenebilir bir yakıt tasarrufu ne de bir performans artışı olmadı. araba gayet normal. belki de yukarıdaki fıkrada anlattığım gibi normal olmasının sebebi de bu ürün olabilir bilemezsin.

    edit: bağlaç olan ki ayrı yazılır.
hesabın var mı? giriş yap