• ne güzel insan. bu konumdaki tüm çalışanlar keşke işaret diline kadar tüm dilleri bilseler ülkede konuşulan.
  • enkaz altındaki teyzeye ulaşması için türkçe konuşan kıza direktif veren çalışandır.

    tüm afet ve acil durum personellerinin bu ülkede konuşulan dilleri asgari seviyede de olsa (çok basic cümleler ve kelimeler dahi yeterli) konuşabilmesi gerektiğini göstermiştir. beğenin ya da beğenmeyin, bu ülkede konuşulan farklı diller var. teyze türkçe bilmiyorsa bu ülkede ne işi var diyen andavallar mutlaka çıkacaktır. itibar etmeyiniz.

    zorunlu edit: otursun tüm dili öğrensin demiyoruz herhalde. “iyi misin, ses çıkar, nerdesin” gibi çok temel cümle ve kelimeler yeterli. birkaç dilde bunları ezberlemek zor olmasa gerek. o yaşlı teyze türkçe bilmemesinin bedelini canıyla ödememeli.

    büdüt: kadın çalışanın ismi emine kuştepe imiş.
  • türkiye cumhuriyeti'nin resmi dili türkçe'dir.

    oradaki kişi orta afrika'dan göçmüş, dünya üzerinde çok az kişinin konuştuğu bir dile de sahip olabilirdi. hangi ülkede yaşıyorsan o ülkenin dilini bilip, konuşacaksın.
  • bu videoda sağlık bakanlığı umke personelinin kürtçe konuşarak telefonla irtibat kurduğu azize hanım da kurtarılmış:

    afad başkanının tweeti
  • zamanında botan bölgesinde çalışmış biri olarak; burada çalışcak olan kişiler bölge dilini öğrenmek zorunda yoksa sıkıntı yaşıyorsunuz milliyetçi olmama rağmen ben bile tercüman kullanmadan halkla konuşacak kadar öğrenmiştim.
  • azizeden haber var mı allahım yardım etsin onlara. kürdü türkü arabı kim olursa olsun enkaz altında kim varsa insandır diye bakarsanız insan olursunuz. türkçe bilmiyormuş ta anadılmiş te biraz insan olun ya biraz sadece, çok değil.
  • duygusallaştırmıştır.

    ekran karşısında verdiği çaba takdire şayandır. allah dert göstermesin böyle güzel yürekli insanlara.
  • böyle zor anlarda anadolu kültürünün tipik türk-kürt dayanışmasını gösteren olaydır. anladığım kadarıyla enkaz altındaki azize isimli (türk) hanımın, türkçe bilmeyen kürt komşularıyla konuşturmaya, organize etmeye çalışıyorlar. inşallah kendileride aileleri de sağ salim oradan kurtularlar. allah yardımcıları olsun.

    bundan bile "kürtçe kurslarına tepki gösteren" şeklinde siyasi rant devşirmeye çalışanlar; kürtçe kurslarının talep eksikliğinden dolayı bir bir kapandığını unutuyor olmalılar!!! olay "tepki" değil "talep"!

    orada yardıma muhtaç insanlarımızı değil, ilk olarak siyaseti düşünüp bir duayı bile esirgeyenler adına da gelsin; allah oradaki bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun. allah bütün kurtarma ekiplerimizin yardımcısı olsun. inşallah bizlerde ihtaç sahipleri için kendi gücümüzce vazifemizi yapabiliriz.

    ek.1: azize hanımdan sonra (onun konuştuğu) hatun teyzede hafif yaralı olarak kurtarılmış. allah (varsa) geride kalanlarına yardım etsin. allah devlete zeval vermesin.
    ek.2: deprem vergileriyle yapılanlar liste ->
  • yaşlı teyze azınlık da oldu ya başka bişey demiyorum.
  • hergün burada kütçe konuşanlara kin kusan bilimum şerefsize kapak olmuş diyaloğun öznesidir.

    afad görevlisinin kürtçe bilmesi bir kadını ve bir çocuğu kurtardı, şimdilik. umarım devamı da gelecek.
hesabın var mı? giriş yap