• akbank gitar günleri konserleri kapsamında akbank beyoğlunda bugün konser vermiş olan gitaristtir. fotoğraflarda görülen o haşin ve gaddar ifadesinini altında konuşunca, gerek ingilizce konuşurken hissedilen hollanda aksanı, gerek parlayan gözleri ve samimi gülümsemesiyle önyargılarımı boşa çıkarmış klasik gitaristtir.

    akbank sanattan (http://www.akbanksanat.com/) kısa özgeçmişi copy paste olarak (bkz: copy paste in hastasıyım):

    1962 yılında hague'da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen enno voorhorst, erken yaşlarda keman çalmaya başladı.çok kısa bir süre sonra klasik gitar çalmaya başlayan voorhorst, hein sanderink, hubert käppel ve david russell gibi dünyaca ünlü gitar eğitmenleriyle çalıştı.1987 yılında almanya, 7. hof gitar yarışması'nda birincilik kazandı.bunu 1992 yılında amsterdam concertgebouw'daki hollanda gitar yarışması birinciliği gibi pek çok birincilik takip etti. aynı yıl japonya'daki prestijli seto-ohashi yarışmasında da birincilik ödülü aldı. bu arada güney amerika, avrupa ve asya'da gerçekleştirdiği turnelerin yanı sıra dünyanın hemen her yerindeki önemli gitar festivalleri ve konser salonlarına davet edildi.

    johann sebastian bach, manuel mario ponce'nin eserlerinden oluşan albümleri ve augustin barrios mangoré üzerine kaydettiği iki cd'lik albüm serisiyle çok önemli eleştiriler alan enno voorhorst, kısa süre içinde john williams ve david russell gibi saygın gitaristlerle eşdeğer saygı görmeye başladı.en önemli barrios uzmanlarından rico stover, sanatçının ilk cd'si olan barrios albümü hakkında şu sözlere yer verir; "enno voorhorst'un agustin barrios mangoré'nin eserlerini yorumladığı albümü şimdiye kadar dinlediklerimin içinde kesinlikle en iyisi. "kendi düzenlemelerinden oluşan ikinci kaydı olan bach albümü tüm dünyada büyük övgüyle karşılandı.brilliant classics'ten çıkan barok müzik repertuarı üzerine kendi düzenlemelerinden oluşan son albümü 'chaconnes' çok olumlu eleştiriler aldı.

    2005 yılında rus-meksikalı violacı mikhail zemtsov ile kurduğu "duo macondo" adlı ikilisiyle birlikte sayısız konser veren enno voorhorst, halen holllanda'da ünlü hague kraliyet konservatuarı'nda eğitmenlik yapıyor.

    resmi sitesi için buyrun http://www.ennovoorhorst.com/
hesabın var mı? giriş yap