entheogenic
-
helmut glavar (avusturya) ve piers oak-rhind (ingiltere) 'nın 99 yılında emagic için ses teknisyeni olarak fransa'da bir stüdyoda vip olarak çalışırken tanışmasıyla kurulmuş bir psychedelic ambient projesi.
http://www.entheogenic.net/
discography;
entheogenic, mart 2002, 3d vision
spontaneous illumination, kasım 2003, c.o.r.n recordings
dialogue of the speakers, temmuz 2005, chillcode records
golden cap, mayıs 2006, chillcode records -
entheogenic, kişinin uygun olduğunu düşündüğü zamanlarda kullanılacak bir huzur arama bulma yaşama dedektörüdür. (sanki biraz ilkokul kompozisyonu şeysi gibi oldu be cümle) bu arkadaşların özellikle habitual overtones adlı çalışması hayatımda duyduğum ve belki de duyabileceğim en kaliteli ambient çalışmalarından biridir. belki ben hariç başkaları için de böyle olabilir diye diyeyim dedim.
ayrıca sadece o değil, hemen hemen dinlediğim bütün çalışmaları beni kendine hasta edip bırakmış, içimi huzurla doldurmuş, hayata çok daha bir gülümseyerek bakmamı sağlamıştır.
(bkz: hastasıyız)
ayrıca
(bkz: pagan dream machine)
(bkz: light ocean blue)
edit: bi türlü içime sinmedi, edit manyağı yaptım entry'yi ama bu da böyle olsun napalım.
edit 2: ha bir de bakınız (bkz: enteojen) -
en başarılı çalışmalarından birisi olan fellowship aklınızı yitirmenize engel teşkil edecek dinginliğe sahiptir.
-
parçalarında aralara attıkları etnik samplelar ile "hey! nerden geldi o ses" dedirten, chillout dinginliğini ara ara yükselen moodla dalgalı bir denize çeviren, gayet keyifli müzik yapan, unutmadan; parçaların bazılarında inanılmaz duygusal melodiler ile insanın ruhaliyetine kayan grup!
-
en son, flight of the urubus albümü ile okşamakta ruhumuzu.
-
love letters to the soul isminde akıllara zarar bir parçası vardır. ambient bir parça olmasına rağmen içinde goa trance görmek mümkündür.
-
elektronik müziği bana sevdiren, ilk gözağrım. her bir parçası sanki gezilmeye değer birer doğa harikası olduğu hissi veren, dinlerken hepsi ayrı ayrı duygulara götüren, "bu harika kompozisyonlar nasıl bir araya getirilebilir" şeklinde düşüncelere sevk eden, sphongle ile beraber psychedelic ambient tarzı elektronik müziğin mihenk taşı olan gruptur.
şimdi de gaia sophia ile okşamaktadırlar ruhumuzu.
grup 2 kişiyle başlamıştır ancak gaia sophia yalnızca piers oak-rhind işidir. bundan sonrada yalnız mı olacaktır, bilinmez. ama eski albümlerden farklı olmakla birlikte, entheogenic lezzetinde bir kayıp olmamıştır. -
şimdi de anthropomorphic ep ile ruhumuzu okşamaya devam etmekte olan psychedelic oluşum.
http://entheogenic-usr.bandcamp.com/…nthropomorphic -
yepyeni enthymesis ep'si ile yine boyuttan boyuta sürükleyen oluşum.
http://entheogenic-usr.bandcamp.com/ -
"enthymesis"in albümü de gelmiş olan ruh doyurucu.
1. autopsia (08:23)
2. infrasensory (06:33)
3. planetary medicine (08:51)
4. silent knowing (10:44)
5. enthymesis (09:01)
6. eluesis (08:04)
7. spinning elementary matter (16:09)
8. terma (09:44)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap