• bu kadar kastıran saçma sapan bir yapı görmedim. sözde kolaylık için tasarlanmış ama bana zorluktan başka bir şey yaratmıyor. onca zaman "ulan bu kadar insan kullanıyorsa vardır bir sebebi" dedim ama her denemem hüsran. klasik ado.net'in gözünü seveyim ben.
  • özetle sql bağlantılarını ,context olayı ile epey kolaylaştıran sistemdir.
  • seni sevmeyi ağır ödüyorum..
  • sp yazıp bu spyi dışarıya parse etme zahmetinden kurtaran yapı ama bir javascript değil tabi*
  • güzel araçsın, büyük kolaylıklar sağlıyorsun ama ben ado.net'ten devam ederim. sağol ilgin için.
  • bugün keşfettiğim harika framework. klasik ado.net'ten tiksinmiş olan bünyeme ilaç gibi gelen başyapıt :)
    seni düşünüp tasarlayanın ellerinden öperim.

    aylar sonra gelen edit: bu framework standart olarak kullanılıyormuş, ciddi projelerde ado.net kullanmaya çalışanı kürekle dövüyorlar zaten *.
  • system.data.sqlclient.sqlexception: 'şu anda kullanımda olduğu için "burada_database_adı_var" veritabanını bırakamıyor.' gibisinden bir database hatası alıyorsanız deneme yanılma yoluyla söylüyorum ;

    çözüm 1: test verileri için dropcreatedatabasealways datainitializer kullanmak bir çözümdür
    çözüm 2: tüm sekmeleri kapatıp projeyi tekrar çalıştırmak bir çözümdür
    çözüm 3: database bağlantısını kesmek ve projeyi tekrar çalıştırmak bir çözümdür
    çözüm 4: databaseyi silip projeyi tekrar çalıştırmak bir çözümdür. databaseyi kendi yine datainitializer'da yazdığınız gibi oluşturuyor.
    çözüm 5:dropcreatedatabaseıfmodelchanges datainitializer kullanılabilir . database silip initializerı bu dropcreate.. ifmodelchanges ile yaparsanız bu model değişikliklerinden tetiklenecek şekilde çalışabilir.

    hepsi birer çözümdür ama optimum çözüm nedir tam olarak kavramış değilim. soru çok net test verilerini datainitializer'da yazdıktan sonra sürekli güncellenmesini istiyorum güncelleme metodu yazmadan çözüm olsun istiyorum. çözüm 1i evet çok net bir çözüm ama sürekli sıfırdan database oluşturması yorucu.. diğer şartlarda da çözüm alıyorum ama en doğrusu nedir bilmiyorum. c# zaten sevmiyorum bir de hata ile karşılaşınca iyice sinir oluyorum üstüne üstlük bir de hata çözümü net değil varyasyonlar ile çözülecekse iyice ayar oluyorum gece 2 lan 2
  • domain driven design ile ayni isimleri kullanarak (bounded context icin context, domain entity icin database entity) kafalari noktada da biraz karistiran framework. bazen birbirlerine yaklassalar da ayni sey degiller.
  • datacontext'i loop dışına alınca insert/update akışlarını ciddi yavaşlatan framework. eğer aktarım yapıyorsanız loop içerisinde dispose ve create yapmanız faydanıza.
hesabın var mı? giriş yap