• malesef ülkemizin en büyük alışkanlıklarından biri de tanınmış veya maddi durumu iyi kişilere kuralları ve kanunları işletme konusunda çifte standart uygulamasıdır. yaşanan rezalet de işte tam olarak bu durumun yaşandığı bir anın alenen belgelenmesinden ibaret.

    kasım ayında hepimizin çokca beğenerek takip ettiği bir manken hanım (bkz: didem soydan) newyork'a thy ile ile gidiyor. giderken de pek sevgili köpeği köpük de onla beraber gidiyor. köpük bir chow chow. bu cins köpeklerin 3 aylık olanları 10kg civarında olurken, 6 aylık olanları 18kg , 1 yasında olanları ise 24 ila 31 kg arasında oluyor. kısacası bilmeyenler icin chow chow kücük cins değil, hatta orta bile değil büyük cins bir köpek sayılır.

    neyse rezalet tam da burada başlıyor. aıta kuralları gereği sadece kücük cins köpekler eger kabinde daha önce check in yapan bir kedi yok ise koltuk altı bölümünde kafeste taşınabiliyorlar.

    (bkz: https://www.iata.org/…rams/cargo/live-animals/pets/)

    nitekim thy de bunu sitesinde açık seçik beyan etmiş

    (bkz: https://www.turkishairlines.com/…vanlarla-yolculuk/)

    fakat o da ne didem hanımın koca köpeği köpük bırakın kafesi koltukta normal insan gibi seyahat ediyor.

    (bkz: https://eksiup.com/p/nu321270t7uo)
    (bkz: https://eksiup.com/p/vf321272hp4c)
    (bkz: https://eksiup.com/p/fk321273hu7z)

    screen shotların alındığı video (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=zbrhg7fnfiy)

    bütün kurallar, kanunlar ve nizamlar bu güzel sarışın hanım kızımız için hiçe sayılmış. kanunlar karşısında herkes eşit ama belli ki bazıları daha eşit. eğer ben köpeğim ile bu şekilde uçağa binemiyorsam didem hanım da binemez. sırf bu yüzden kargo bölününde köpekleri ölen insanlar var. bu iş bu kadar basit. bu ülke tüm vatandaşlarını kanunlar karşısında eşit tuttuğu zaman, adam kayırma ve rüşvet denen illetten kurtulduğu zaman adam olacak. yoksa dikis tutmaz belli.

    edit : duygusal destek amaçlı diye saçma sapan yorum yazanlar oluyor. kendinize gelin. didem hanımın köpeksiz kalamayacak kadar duygusal bir açlığı mı var ? daha 3-5 ay önce köpeği bile yoktu. yıllardır epey açlık içindeydi herhalde. öyle olmadığını siz de ben de biliyoruz. kaldı ki ben de köpeğimden ayrı kalmayı duygusal olarak istemem. köpeğim de istemez emin olun. bu duygusal açlık dalgası doktor tarafından özel olarak raporlanacak vs. eğer öyle olsa bile bu raporun da sahte olduğunu hepimiz biliyoruz. kitaba uydurmak denen şey. kanunu uygulayın kardeşim. kitaba uydurmayın. rüzgar çetin tahliye olurken de herşey kitabına uygundu. bahane bulmayın. tatava yapmayın.

    alın buyrun. didem hanım duygusal açlık ve akıl sağlığı nedeniyle doktor tavsiyesi ile değil, köpek donmak üzereyken kurtardı ve sahiplendi. kısacası linklerle falan altyapısını yapmaya çalıştığınız bahaneniz hikaye.

    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/…-tatli-misafiri-2598956)

    ayrıca esan köpeklerinde ağızlık olması lazım hani nerede ağızlık ???? sertifikalı svan köpeği ise nerede yelek ?

    edit 2 : bazı commentler gelmis chow chow özel duruma sahip kopek kapsamında binmistir diye. bu durumda da thy sitesinde "ağırlık limitlerine göre mümkünse kabin içinde taşınmasına öncelik veriyoruz." seklinde belirtilmiş. ağırlık limiti nedir ? aıta'nın belirlediği limit yani 8 kg. ki ancak bebek bir chow chow buna uyabilir. fotolardaki kopek net minimum 15 kg. velev ki o da uydu. ayrıca nerede kafes ?? :)
    bahanelere sığınmamak lazım. bir gün sizin de bu kanunların herkese tam uygulanmasına ihtiyacınız olabilir.

    edit 3 : bu da varan bakın listede ne var .. chow chow... 3 : (bkz: http://www.kokpit.aero/…sinmasi-yasak-kopek-turleri)

    yasak olan köpekler
    american pit bull, fila brazileiros, japanese tosa, pit bull terrier, dogo argentinos, american staffordshire terrier, presa canario, chow chow, rottweiler, doberman, mastiff, bulldog, caukasian, mastino napoletano, boxer bulunuyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap