3 entry daha
  • kötü niyetten midir yoksa okuma yazma bilgisi yoksunluğundan mıdır bilinmez, pek bir çarpıtılmış olan haber.

    yapılan açıklamanın iki paragrafı cımbızlanmış, araya da taşın gediğine konduğu bir açıklama yerleştirilmiş:

    "gördüğümüz üzere, toplumun kendi iç dinamikleri dahilinde oluşmuş reaksiyonlar, şehit annelerinin yüreklerinin derinlerinden gelen haykırışlar bir anda pkk planı oluverdi. oğlunun hakkını vatana helal etmeyen neriman okay da bu durumda isteyerek ya da istemeyerek terör örgütüne hizmet etmiş oluyor. ne garip bir tekamül..

    gelecekte vuku bulacak benzer durumlarda ise neriman okay gibi şehit annelerini belki daha trajik bir akıbet beklemekte. şu açıklamalardan anlıyoruz ki, sözkonusu durumda bu insanlar ağır bir üslupla terslenecek, hatta belki de pkk nın çıkarına eylemde bulunmakla itham edilmelerine kadar varacak iş. tam bir adnan aybaba üslubu"

    oysa bahsedilen haberde "pkk planı" olarak bahsedilen şey bu değil. yazıda bahsedilen pkk planı, yazıda yeraldığı şekliyle şu:

    "hatip dicle yazısında şehit binbaşının annesinin "vatan sağ olsun demeyeceğim" sözünü hatırlatıyor. sonra cenazelerde ortaya atılan "zenginlerin çocukları neden gitmiyor" sloganını vurguluyor. ve şehit düşen askerler üzerinde bir araştırma yapılmasını öneriyor. bu araştırmada hangi şehit yakını benzeri tepki verdiyse o şehidi pkk’nın "şehit!" albümüne almayı teklif ediyor. yani pkk albümüne "vatan sağ olsun" demeyen, devleti eleştiren, savaş karşıtlığı yapan, şehit yakınlarına ait askerlerin resimlerinin konulmasını öneriyor.

    işte başbakan’ın önündeki "o sinsi plan" değerlendirmesi bu."

    yani kimse şehit anası "vatan sağ olsun demeyeceğim" demişse pkk'lıdır demiyor. pkk "vatan sağ olsun demeyeceğim" diyenlerin şehit çocuklarını kendi şehidi ilan edecek deniyor, sinsi plan olarak adlandırılan da bu.

    bunu anlamamak için de ya yazıya "şöyle bir göz atmak" lazım ya da gerçek anlamda kötü niyetli olmak.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap