27 entry daha
  • hayvancılık oyunu: oyuncular bir hayvan adı söyler ve söylenen hayvanın sesi çıkarılmaya çalışılır. kim daha başarılı taklit yaparsa oyunu, o kazanır.

    ekşi'yi okuyan çocukların, farkı olsun diye, bu oyun için bir eğitim programı hazırladım.

    1- at sesi: hıncalın kahkalarını i, ve u harfleri ile çıkarmak en başarılı yöntemdir. zaten at sesinin kahkaya benzediği, ve bunun da, tüm dillere yansıdığı meşhur georgetown üniversitesi tarafından bilimsel olarak kabul edilmiştir.

    türkçede at sesi: ih-ih-ihaaa
    slovene: ihaha-ihaha
    albanian: hi hi hi
    ...........................
    (bkz: http://www.georgetown.edu/…ballc/animals/horse.html)

    2- kurbağa sesi: "bırak şimdi" ifadesi sertçe ve hızlıca söylendiği zaman çok güzel bir kurbağa sesi çıkmaktadır. bunun en başarılı örneğini veteriner niyazi bey seslendirmişti.

    (bkz: http://www.georgetown.edu/…/ballc/animals/frog.html)

    3- eşek sesi: sevgili çocuklar! hepiniz bu oyun kadar ambülansçılık da oynamışsınızdır. işte bu ambülans sesinin "n" siz söylenmesi anırma sesini yakalamanın en kestirme yoludur.

    (n)aaaa (n) iiiiiii................... (n)aaaaaa (n) iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................

    (bkz: http://www.georgetown.edu/…allc/animals/donkey.html)

    4- yılan sesi: hiç sularınız kesildiğinde yanlışlıkla musluğu açıyor musunuz? suyun kesik olduğunu bildiğim halde bunu bir çok kez yapmışımdır. aynı, saat kolumuzda olduğu halde saatimizi aramamız gibi... konumuza dönecek olursak; sular akmadığında musluktan nasıl bir ses çıkar? "tıss" dediğinizi duyar gibiyim. işte bu yılan sesi de "tı" sız "tıs" sesidir.

    (bkz: http://www.georgetown.edu/…ballc/animals/snake.html)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap