7 entry daha
  • 80 sonrası, ecevit'in yasaklı olduğu günler. evinde ecevit, okuyor.

    cengiz çandar'ın henüz maaşını aldığı yeri bildiğimiz günler. ecevit'i ziyarete gelmiş. filistin'e fkö karargâhına gidecek.

    ecevit çandar'ın filistin'e gideceğini öğrenince arafat'a ona tavsiye edeceği bir şey olup olmadığını soruyor. malûm beyrut'ta kuşutma altında çok vakit geçirmiş, tavsiyesi olur diye düşünüyor. okusun mu, siyaseti bıraksın mı, örgütçülük yapsın mı vs...

    çandar arafat'la görüşmesinin bitmesine yakın arafat'a ecevit'in selamını iletiyor ve kendisinin tavsiye istediğini söylüyor. arafat susyor ve çandar'a "elbette" diyip çandar'ı uğurluyor. çandar şaşkın; "elbette" ne demek, ne yani tavsiyesi?

    çandar artık türkiye'ye dönecek fkö karargâhına uğruyor. o sırada habaş'a yakınlığıyla bilinen biri geliyor. yanında yedi adam.

    yedi fkö militanı. deniz tarafındaki kale arkasını bilenler için söylüyorum bunlar güney ve doğu beyrut'ta destan yazan komandolardan. tam teçhizatlı yedi fkö muhaffız komandosu.

    çandar şaşırıyor ve "bu ne?" diye soruyor. komutan "ecevit ev hapsindeymiş, 'tavsiye' istemiş işte bunlar ecevit'e tavsiye verecek ekip" diye yanıtlıyor!

    arafat sanmış ki ecevit ev hapsinden kurtulmak istiyor ve kibarca 'tavsiye' olarak nitelendiriyor bunu. o da özel bir tim hazırlatıyor onu kaçırtmak için. : )

    ...

    fkö mervan barguti'nin hapisten çıkışını bekleyen örgüttür.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap