4 entry daha
  • sık metro kullanan biri olarak yalnızca buradaki gözlemlerimi söylersem:

    yürüyen merdivenlerde konser, tiyatro afişleri arttı. eskiden neredeyse tamamen ürün reklamları olurken şu an hatrı sayılır bir kısmında bu tarz afişler görmek mümkün. bilen bilir avrupa'nın büyük kentlerinde metrolar hep opera, tiyatro, konser afişleriyle kaplıdır. bunların yanı sıra 1 aralık dünya aids gününde hiv testi olmak, kadına karşı şiddetle mücadele üzerine "öyle değil böyle" afişleri de ibb logosu içerir şekilde sponsorlukla asılıyor. kadın dediğin iffetini bilecek, herkes içinde kahkaha atmayacak zihniyetinden sonra böyle bir progresiflik görmek insanı mutlu ediyor. taksim metrosunda zaman zaman "istanbul senin" yazısı içeren bir pano asılıyor ve insanlar dileklerini yazıyor oraya kent hakkında. bu bile "ben yaptım oldu" anlayışına karşı basit ama güzel bir adım.

    icraatlere gelirsek, gece metrosu zaten söylendi. bunun dışında cumartesi günü de metrolar 4'ten 8 vagona çıkarıldı. boğaziçi metrosu sabah ve akşam saatlerinde 5 dakikada bir gelecek şekilde düzenlendi (eskiden 8-9 dakikada bir oluyordu). duran üç metro hattı inşaatı tekrar başladı.

    şu anda en büyük eleştirim ibb tv ekranlarında imamoğlu'nun bireysel olarak çok görülmesi. bir yolculuğunuzda birkaç farklı konuşmasına üst üste denk gelebiliyorsunuz. bunu biraz şimdiden bir cumhurbaşkanlığı kampanyası yürütüyor olmasına bağlıyorum ancak bir noktadan sonra zihinde yer etmekten ziyade itici oluyor. bunun yerine ibb tv'de de daha kurumsal kimliğin ön plana çıkarılması gerek diye düşünüyorum.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap