7 entry daha
  • avustralya'da aylardır devam eden yangınlardan dolayı neden halen iptal kararı alınmadığını anlayamadığım turnuvadır. onlarca insan milyarlarca hayvan ölmüşken, yüzlerce bitki ve hayvan türü yok olmuş yüzbinlerce insan evsiz kalmışken sanki hiçbir şey olmamış gibi turnuvanın yapılacak olması büyük rezillik.

    kaldı ki turnuvada mücadele edecek birçok tenisçi de organizasyonun bu yıl oynanmaması yönünde görüş bildirdi. yangın nedeniyle yayılan zehirli dumanlardan dolayı sporcuların ve diğer insanların sağlığı açısından da tehlike arz ediyor. bugün başlayan eleme maçlarında hava kirliliğinden ötürü maçı yarıda bırakan sporcular oldu, hatta ertelenen maçlar da var.

    turnuvanın atp ve wta takviminin sıkışıklığından ötürü başka bir tarihe ertelenmesi imkansız çünkü yıllık maç takvimi çok önceden belirleniyor. bütün sporcular haftaya avustralya'da olacağından, melbourne dışında daha tehlikesiz bir bölgede gösteri maçları düzenlenebilir ve elde edilecek hasılat gelirleriyle yangından zarar görenler için yardım fonu oluşturulabilir.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap