314 entry daha
  • katıldığım öneri.

    sinir oluyosunuz di mi bize?

    siz 20'li yaşların başında elinizde tuzla ilk bulduğunuzla evlenir, ya da evlendirilirken, biz sizin aksinize dilinizden düşürmediğiniz allah'ın verdiği aklı kullanıp kendi yolumuzu çizmeye, hazır olmadan evlenmemeye karar veriyoruz. sonra hayattan zevk alırken gerçekten "para" kazanıyoruz. kondom nedir öğreniyoruz ve her seviştiğimizde üreyip çoluğu çocuğu ilgisiz, mutsuz bir masraf kapısı olarak görüp bunu bahane ederek evde sürekli huzursuzluk çıkarmıyoruz. bu döngüyü bu şekilde bir aile döngüsüne çevirerek nesiller boyu bir soyu lanetlemiyoruz.

    biz hayatın kaçmadığını biliyoruz.
    biz işlerimizi yoluna koyuyoruz.
    biz kendi işimizi kuruyoruz. çünkü başka en az 2 kişinin sorumluluğu alınınca risk alamayacağımızı biliyoruz.
    ya da biz çalıştığımız işlerimizde yükseliyoruz, güzel kariyerler yapıyoruz. yapmak istemiyorsak olduğumuz yerden memnun oluyoruz. önümüzü görmeyi bekliyoruz.
    önce askerliği aradan çıkarıyoruz. kimseye "bunu ben askerdeyken yalarlar" diye düşünüp gider ayak nişan yüzüğü takmıyoruz. herkesin ayrı birer birey olduğunu biliyoruz.
    biz para biriktiriyoruz. o parayla kaliteli yaşamaya çalışıyoruz. olmasa bile, istediğimiz neyse onu yapıyoruz. çarçur etmek bile olsa.
    biz avrupa'ya gidiyoruz. kuzey afrika'ya gidiyoruz, uzak doğu'ya gidiyoruz. çünkü her gidişimizde "parayı mala değil, tecrübeye yatıracaksın" hissini iliklerimize kadar hissediyoruz.
    biz stabil bir ortam kurana kadar evlenmemek gerektiğini biliyoruz. çünkü huzurlu bir evin ön şartı stabilliktir.
    biz herkesin evlenmek zorunda olmadığını da biliyoruz. olursa doğal akışında ve doğru kişiyle olacağını, olmazsa da "yalnız kurt" olmamız gerektiği için olmayacağını biliyoruz. doğamız ne gerektiriyorsa o. reisimiz bize "evlen, 3 çocuk yap" dediği için değil.
    biz kula kulluk etmiyoruz. asla etmedik. hiçbir zaman etmeyiz.

    ve tüm bunlara bakıp bizden nefret ettiğinizi, deli olduğunuzu biliyoruz. ve bu paha biçilemez. bunu görmek için ben şahsen fazladan para harcamaya hazırım.

    kudurun.
327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap