3 entry daha
  • sünniliğin bu iddiasının sebebi ayet değil hadistir, yani rivayettir.
    sünniler rivayetlere ayet muamelesi yaptığı için bu sonuçlara ulaşıyor. 1000 küsür yıldır sünniliğin kuran'da bulamadığını bizim bilimseller buluyor!! kuran'da mürted diye bir kavram yoktur. dolayısı ile getirdiğiniz ayetlerin mürtedin öldürülmesiyle bir alakası yoktur. bu denyolar önceden tevbe 5'i bu konuya delil diye getiriyordu ama haklarını vereyim gelişme var! müşrikle mürtedin farkını öğrenebilmişler xb bu iddialar hadis kitaplarında var kuran'a 1400 yıldır yazamamışlar nedense!

    iman edip sonra inkâr eden, sonra iman edip, tekrar inkâr eden; sonra inkârında ileri gidenleri, allah ne affedecek ne de doğru yola iletecektir.(nisa 137)

    ...onlar, eğer güç yetirebilseler, sizi dininizden döndürünceye kadar, sizinle savaşmak isterler.sizden kim, dininden döner ve kâfir olarak ölürse dünyada da ahirette de yaptıkları boşa gitmiş olur. işte onlar, ateşin ehlidir. ve orada sürekli kalacaklardır. (bakara 217)

    kuran'da mürted diye bir kavram yoktur. bu gelenekçiler allah'tan daha çok bildikleri için kuran'ın yanına başka kitaplar koyarlar ve rivayetlerle ayetleri hükümsüz kabul ederler.
    kuran insanlar tarafından yazılmış ise 1400 yıldır mürtedin öldürülmesini kitaba niye sokamamışlar? başta verdiğim ayetleri neden ortadan kaldıramamışlar? süreniz başladı.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap