143 entry daha
  • - 19. haftada artik dugum cozum noktasina dogru ilerliyoruz. filmlerdeki hikayenin belli oldugu heyecanin ve gerilimin arttigi doneme geldik. maclarin ayni saatte oynanmasi sikinti. iki maca ayni anda bakacam diye ikisinide dogru duzgun izleyemedim ama bunu kulupler ozellikle tercih ediyor. herkes kendi prime time'inda oynamak istiyor. su anda hicbir kulubun global takipcisi yok, bu yuzden farkli saatte oynamaninda pek anlami kalmiyor.

    - anadolu efes - milano ile baslayalim. yani baslayalim da ne diyelim. dunston gitti birsey degismedi, ustune micic oynamiyor yine takim temposu yerinde. moerman sene basindan beri yok, hic sikinti degil. shane larkin'e birsey olmadikca takima birsey olmayacak gibi. biz larkin'in kendini kollamasi gerekiyor dedikce o inadina sacma islere kalkisiyor. ikinci kez kafa ustu cakildi. yani az buz degil en yukardan kafa ustu cakiliyor. birak ribauntu shane, napiyorsun allah askina. ya sampiyonlugu falan gectim, insaniyet namina kendini oldurecen. singleton cok formda, savunmada hucumda iceride disarida cok iyi oynuyor. acikcasi bu maci cok takip edemedim, mac basladiginda zaten efes yenilmeyecegini gosterdi. anadolu efes massalah salonu surekli fulluyor. ortalama 13bin kisiye falan oynuyor. su maca gelen unluleri sosyal medyada paylassalar, daha fazla unlu sahisi, ozellikle genc jenerasyona hitap eden kisileri maca getirseler marketing acisindan cok iyi olacak. atiyorum ben fero'nun bir paylasimi yaptiginiz butun marketingden daha etkili.
    - milano disiplinini kaybetmek uzere, playoff potasindan bile cikabilirler. kizilyildiz valencia daha disiplinli geliyorlar. messina hocamin acilen marsa basip 4-5 galibiyet almasi lazim. shelvin mack tamamen rotasyondisi, belki sakat bilmiyorum. aaron white'da ispanya'ya gidiyor. bu ikisinin cok onemli roller almasi gerekiyordu, yollandilar. keifer sykes'in getirilmesi aslinda messina'nin birseyler farkettigini gosteriyor. su anda ligde bu tip oyuncular fark yaratiyor; cska mike james ile, maccabi wilbekin ile ve tabiki shane larkin. o da hizli, potaya giden ve iyi sutor guard ariyordur herhalde. nba'de bu tip kisalarin dokumunu cikarmak lazim.

    - fenerbahce beko asvel'i yavas yavas, yiprata yiprata savunma ile yendi. savunma ile yenmesi coook onemli, eger sezonun ilk yarisini izlediyseniz. vesely fiziksel olarak iyi durumda gozukuyr. yine elleri kollari heryerde. yine rakibi delirtiyor. adrian payne'e sinir krizi gecirtiyordu. sloukas formda, rotasyon full. artik yelkenleri ruzgarla doldurmanin vakti geldi. derrick williams "showtime fenerbahce"'ye ceviriyor maci. tek istirhamim williams'in cok az backdoor cut yapmasi. daha fazla oralarda dolansa sanki oyunu daha fazla acacak. bu arada asvel oyle potaaltinda ezilecek takim degil. ribaundlarda 34-26 fenerbahce ustunlugu var. bu macta herkes buradaydi, nba scoutlari theo maledon'u izlemeye geldiler. pianigiani, tont parker, repesa hepsi istanbula gelmis. tabi cift mac haftasinda asvel iki turk takimiyla oynayacak, efes milano ve fenerbahce barcelona maclari var, istanbul icin basketbol haftasi. hersey iyi guzel ama fenerbahce macinda 7800 kisi var. umarim barcelona maci soldout'tur. bu arada fenerbahce'nin sosyal medyasini kim yonetiyor bilmiyorum ama galiba 8-5 calisan bir memur. efes sosyal medyada hareketli birseyler yapmaya calisiyor ama fenerbahce hesaplari sadece skor paylasiyor. bu cag oyle bir cag degil. sosyal etkilesim kovalamaniz gerekiyor, tabi fenerbahce ismi ile yuzbinlerce takipci elde ediyorsunuz ama onlarin buyuk cogunlugu fenerbahce basket'i degil fenerbahce ismini takip ediyor. basketbolsever olgusunu olusturmak icin fenerbahce basket olarak taraftarla etkilesime girmelisiniz. ornegin haftasonu itu macinda kivanc tatlitug salondaydi. muhtemelen euroleague maclarina da geliyor. lakers maclarinda jack nicholson'i kardashian'i kim gelirse onu gosterirler. bu hem gelen hem takim icin onemli. lutfen su takima ciddi bir sosyal medya uzmani ve hatta halkla iliskiler uzmani ve hatta marketing uzmani alin. elinizdeki urunu duzgun pazarlayamazsaniz gelirleriniz zaten dusuk kalir.

    - cska-real madrid macini izleyemedim, sadece ozetlere baktim. skora bakarsak cska maci kilitlemis. itoudis hocama saygilar harikalar yaratiyor. gmler en iyi koc olarak sfairopoulos'u secmis ama itoudis'in yaptiklari hic az buz is degil. strelnieks sakat, hackett sakat, clyburn sezonu kapatmis aam cska barcelona ile ayni galibiyet sayisina sahip. kaldi ki ron baker ve koufos'ta hic beklentileri karsilayamadi. cska'nin butcesi hala cok yuksek ama ellerinde o butceye yakisir takim yok. bu sene sampiyon olamazlar ama seneye bir rutus atarak sampiyonlugun en buyuk adayi olacaklar.
    - real madrid kisa rotasyonunda sadece facu campazzo'ya bakiyor. onunda ana skorer olmasi imkansiz, tamam spektekuler bir oyuncu ama hep soyledigimiz gibi ellerindeki skokrer guard rotasyonu erezyona ugramis bir rotasyon. onumuzdeki sene fark yaratacak bir adama ihtiyaclari var. bu macta llull 0 sayi, casseaur 3 sayi, laprovittola 8 sayi, caroll 2 sayi atmis. en cok sayi atan guard campazzo. real madrid hala rotasyonu ile 18 takimin 14'unu surklase eder ama f4'da vrya hatta playoffta isler o kadar kolay olmayabilir. karsilarina formda bir fenerbahce gelirse isler degisir.

    - valencia sakin sakin yukari dogru cikiyor. khimki iyice dagildi. son 11 macin 9'unu kaybettiler, 4 mac ustuste kaybettiler. yine playoff disina dogru surukleniyor. khimki seneye euroleague'de olurmu bilmiyorum. zenit kesin olmayacak ama khimki icinde canlaar caliyor. takim isim isim cok iyi ama ortada takim yok, savunma yok. hucumda uyum yok. taraftar yok, tv geliri yok. valencia ise makul ve uyumlu takim kurmanin odulunu aliyor. hala takim cok siradan, acip macini izlemem. lloyd berbat oynamis, marinkovic'te berbat oynamis, dubljevic oynamamis. resmen dedelerle khimki'yi yenmisler, san emeterio, doornekamp, van rossom, colom ile galibiyet aliyorlar. khimki utansin.

    - olympiakos evinde alba'ya evinde yenildi. bartzoukas'in bu takima yapabilecegi birsey yok. bu sezonu bitirmeye calisacak. alba berlin'de ritm buldumu cok sinir bozucu bir takim. sut sokmaya basladiklarinda herkesi yenebiliyorlar, cunku sut atmakta hic tereddut etmiyorlar. giedraitis seneye nereye gidecek acaba. belki efes'e gelir anderson yerine.

    - ve haftanin maci. barcelona'yi bundan bir ay once uyarmistik. * barcelona ardarda cok zorlu maclara cikacak, stres testinden gececeklermi gorecegiz dedik. sirasiyla, baskonia, efes, lig'de bilbao ve son olarak maccabi'ye yenildiler. yarin fenerbahce beko ile oynayacaklar. maccabi macinda da ne oynadiklarini anlamak zor. tamam savunma yapiyorlar. cok iyi savunma ile 92 sayi mi yiyiyorsun. takimin motivasyonu dusmus durumda. hucum anlaminda tamamen dogaclama oynuyorlar. pesic sene sonunu gorurse tamamen ahda vefa olarak gorecek. yine eurosteps'te pesic'in cok iyi koc oldugunu, saygisizligi haketmedigini soylediler, su anda bu pesic'i efes veya fenerbahce'nin basina getirirmisin, hatta alba berlin, zalgiris'in basina getirirmisin. pesic'in kocluk yapabilecegi iki takim var biri khimki, digeri de bayern munih. barcelona seviyesinde bir takimi yonetmekten yillar yillar uzakta. bazen tanjevic besiyle oynuyor. deve gibi adamlari sahaya suruyor. su andaki dunyadaki basketbol trendinin tamamen aksi yonde hareketler. oyun ne kadar hareketleniyorsa pesic o kadar yavaslatmaya calisiyor. oyun kisalarin oyununa donerken pesic uzun oyunu oynamaya calisiyor.
    maccabi'de mivtachim'de cok fena bir takim. cok akici , tempolu, enerjisi en ust seviyede takim. playoff'ta karsima istemem. othello hunter'i tekrar tekrar cok begeniyorum. tyler dorsey ve wilbekin ile hep delici kaliyorlar sahada, aslinda efes'in gecen sene basladigi oyuna onlar bu sene tam olarak dahil oldular. maccabi her sene bu oyunu oynamak istiyordu ama beceremiyorlardi. bu sene oyun aklini getiren oyuncular gelince hersey yerine oturdu. casspi ve tarik black su anda yok onlarda geldiginde nerelere gideceklerini gorecegiz. keske avdija bu sene nba'e gitmese, 2 yil daha maccabi'de kalsa. avdija gidecekse bender gelsin o zaman.

    bugün 3 maç var ama öyle pek de dikkat çeken mac yok. önemli birşey olursa editlerim.

    ıkinci maçlarda dikkat cekenler:

    - fenerbahçe beko-barcelona: sezonun en dramatik maçlarından biri fenerbahçe dipten yukarı çıkarken barcelona tepeden aşağı çakılıyor. birçok şeyi değiştirebilir bu mac.

    -maccabi tel aviv fox- ac armani milano: yine yukari giden maccabi asagi dusen milano. milano'nun cok sansi olmasada izlenir.

    - panathinaikos-zalgiris: zalgiris önce kızılyıldız ile oynayacak sonra pana deplasmanı bakalım tekrar ortalığı karistirabilecekler mi? geçen sene bu aralar küllerinden doğmuşlardı.

    anadolu efes-asvel: canınız iyi basketbol izlemek istiyorsa acın efes'i izleyin.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap