3 entry daha
  • selçuk parsadan afyon cezaevi'nde mustafa duyar'ın koğuş arkadaşı olup, cezaevinden çıkınca konuyla ilgili tüm öğrendiklerini bir ses kaydına aktarmıştır. özetle şöyle ifade edilebilir:

    aslında hedefte başlangıçta koç grubu vardır. fakat sonradan derin devlet denen yapı hedef değiştirerek sabancıların hazırlattığı kürt raporu sebebiyle bu cinayeti azmettirmiştir.

    mustafa duyar dhkp-c'ye gazi mahallesi olayları esnasında katılmıştır. yani cinayeti işlediğinde daha 1 yıllık bir terörist bile değildir.

    cinayet son derece iyi planlanmıştır. bu kadar güvenlikli bir binada böyle bir planlama ancak derin devletin yapabileceğı ölçüde bir iştir. cinayetin anahtar ismi fehriye erdal'ın sabancı center'da çalışmaya başlaması için hüseyin kocadağ'ın referans olduğu söylenir ki bu bile başlı başına derin devlet bağlantısını açıkça ortaya koymaktadır.

    katiller temizlik şirketi personeli olduklarını söyleyerek binaya girerler. çantaları aranmıştır ama silahı ayak bileklerine sakladıkları için rahatça geçip gitmişlerdir. daha sonra içeride fehriye erdal ile buluşup onun aracılığıyla 25. kata yani üst yönetimin bulunduğu kata çıkarlar. bu esnada silahları da cinayet için hazırlamışlardır.

    katillerden birisi sabancı'nın sekreterini öldürürken diğer katil sakıp sabancı'nın odasına gider. fakat tamamen şans eseri olarak sakıp sabancı o esnada başka bir odada toplantıdadır. sakıp sabancı'yı bulamayan mustafa duyar, odadaki özdemir sabancı'yı ve diğer şahsı öldürür.

    cinayetlerden sonra katiller geldikleri gibi aşağı inerler fakat yanlış kapıdan çıktıkları için kimliklerini orada bırakırlar. aslında katiller o gün pek çok hata yapmıştır; ancak nedense yakalanmaları mümkün olmamıştır.

    daha sonra 3 ay boyunca izbe mezbelelik gibi bir evde saklanırlar. daha sonra örgüt kendilerini alır ve merter'de bir evde 45 gün daha saklanırlar. daha sonra tekneyle yunanistan'a geçerek yunanistan üzerinden de örgütün almanya'daki hücre evine ulaşırlar.

    buradan sonra mustafa duyar'a suriye'ye gitme görevi verilir örgüt tarafından. mustafa duyar suriye'ye gider ve orada el-muhabarat gözetiminde kalır. mustafa duyar kendisini derin devletin kullandığını burada anlar ve teslim olmaya karar verir. türk konsolosluğu kendisini tanımadığı için güç bela teslim olabilir. mit tarafından 20 gün boyunca gizlice sorgulandıktan sonra yakalandığı kamuoyuna açıklanır.

    mustafa duyar kendisini kullanılmış hissetmektedir. ayrıca sürekli bir öldürülme korkusu içindedir. bu sebeple pek çok bilgiyi selçuk parsadan'a anlatır. fakat asıl hedefi medyaya çıkarak derin devlet hakkındaki gerçekleri kamuoyuna aktarmaktır. bu esnada pek çok gazeteci ile temasa geçer, sonunda can dündar'a her şeyi anlatmaya karar verir. fakat can dündar'ın kendisiyle görüşebilmesi için adalet bakanlığı'nın özel izni gereklidir ve bu izin bizzat bakan tarafından onay verilmesine rağmen bir türlü çıkmaz.

    tam bu iznin çıkması beklenirken nuriş kardeşler afyon cezaevi'ne taşınır ve 14 gün sonra mustafa duyar'ı öldürürler. nuriş kardeşler daha sonraki bir cezaevi isyanı esnasında mustafa duyar'ı öldürmeleri için devletten talimat geldiğini söyleyecektir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap