• konuyu kısaca yazayım bende bir sorun varsa da beni aydınlatın sileyim başlığı, kimseye de ayıp etmiş olmayayım

    buzdolabım arızalandı. arçelik çağrı merkezini aradım, hızla servis yönlendirdiler. servis geldi sorun tespiti yapıp ücreti söyledi, onayladım ve sonra gelip tamir etmek üzere gittiler. dört gün ben buzdolabının fişini çekip bekledikten sonra geldiler ve parçaları değiştirdiler. son derece hızlı ve yetkindiler, burada hiç sorun yok. sorun iş bitiminde ben ücreti ödeyince fatura vermemeleri. fatura istedim "böyle bir uygulamamız yok" dediler. bunun onların değil kanuni bir uygulama olduğunu söyledim hayır arçelik belgelendiriyor dediler ve gittiler.

    arçelik müşteri hizmetlerini aradım, defalarca aradım hatta çünkü her açan bana sanki çok acayip bir şey istiyormuşum gibi "fatura mı istiyorsunuz?" diye sordu. "evet ama sorun benim faturam değil, sorun arçelik'in verilen yedek parça ve hizmet karşılığı fatura kesmeyişi" demem hiç bir işe yaramadı. bu bireysel bir sorunmuş gibi davranmaya devam etiler.

    sonra bu sabah yetkili servis gelip "hizmet fişi" diye bir şey bıraktı. bu mali olarak hiç bir anlam taşımayan bir fiş. sonra yine defalarca yaptığım müşteri hizmetleri görümleleri, twitter'dan yazmam ve e-mail atmam sonucunda yetkili servis arayıp yarın fatura yollayacağını söyledi.

    neticede ben faturamı alacağım ama kimsenin anlamadığı şey bu konunun bireysel olmadığı. bu kurumsal bir sorun. bana hizmet için fiyat verirken kdv dahil fiyat verip ona göre ücret alınıyor ama sonra bu ürün/hizmet için faturalandırma yapılmadığından benim ödediğim o kdv devlete ulaşmıyor. her gün binlerce arçelik tamiri yapılıyordur muhtemelen, bunlar nasıl belgelendiriliyor devlete, gib'e karşı?

    benim düşünemediğim bir açıklamanız varsa duymaktan memnun olurum yoksa eğer ve bu şekilde iş yapılıyorsa bence maliye tarafından ciddi bir inceleme gerektirir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap