1 entry daha
  • çok eski değildir. hemen hemen bütün alman halkı 1.dünya savaşının kaybedilmesinde yahudileri neden olarak görür. kısmen de haksız sayılmazlar. paris ele geçirilecekken -ele geçirilirse düşünün fransa'nın moralman çöküntüsünü- o dönemin batı cephesi generali harekatı durdurmuş ve geri çekilme emri vermiştir. geri çekilme emrini verenin veya baskı yapanların yahudi generaller olduğu düşünülür.

    evet 1. dünya savaşında yahudi askerler de vardı. hep beraber savaştılar lâkin 1. dünya savaşı alman imparatorluğunun emperyalist güçler tarafından parçalanmasıdır, tıpkı osmanlı imparatorluğu gibi.

    1.dünya savaşında şöyle bir komik gerçeklik var, almanya hemen hemen hiçbir cephede tam olarak yenilmedi. sadece 4 yıl süren siper savaşları vardı. haliyle 2 taraf da yıpranmıştı. asker kayıpları oluyor. almanya'nın kayıpları ;
    2,050,897
    karşısında savaşan ingiltere ve fransa'nın kayıpları;
    ingiltere 1,114,914
    fransa 1,397,800

    ingiltere ve fransa bu kayıpların çoğunu batı cephesinde vermiştir. yani kayıp açısından bakacak olursak almanlar biraz daha şanslı gibi duruyor lakin iş öyle değil.

    bu kayıplardan sonra "bazı" üst düzey yahudi general ve bakanlar baskıda bulunuyor ve almanya masa başında kaybetmeye zorlanıyor. tanıdık geldi mi bu hikaye?

    velhasıl almanya kaybediyor ve büyük buhran başlıyor. işte bu buhranda halk bazı şeylerin farkına varıyor. bizde nasıl gayri müslimler mal mülk sahibi olarak yüzyıllarca yaşadılarsa onlarda da yahudiler bütün siyasi ve beşeri şeylerde söz sahibi idiler. tiyatroda oyunun mu oynayacak? tiyatro sahipleri yahudiydi. gazetede yazı mı yayınlayacaksın? sahibi yahudilerdi. ee biraz paran var bankaya yatıracaksın bütün bankerler yahudiydi, ee gidip eğleneyim diyeceksin değil mi? ee bütün barlar, birahaneler de hemen hemen yahudilerin elindeydi. işte alman halkı oturup düşündü, bunlar bunlara sahipken ben neden değildim, ne yapıyordum? aynısı osmanlı'nın da başına geldi. geçmiş dönemde azınlıklara sağlanan imtiyazlar sayesinde hepsi önemli yerlere gelmiş, yerli ve sıradan halk ise olduğu yerde saymıştı. hitler de bunu bildiği için doğru kullanmış ve gerisi gelmiştir.
hesabın var mı? giriş yap