699 entry daha
  • şişman* kadın imgesi birinci dünya'nın en yaygın postkolonyal arzusu olarak her gün her yerde gözümüze sokuluyor. bugün beyonce'nin, rihanna'nın, jennifer lopez'in koca popolarının bu kadar prim yapmasının aslında acı bir geçmişi var: (bkz: hotanto venüsü).

    avrupalı yerleşimciler kolonilerde sadece toprak ele geçirmediler, aynı zamanda yerel kadınların bedenini ve cinselliğini de ele geçirdiler. batılı kadınların bir yerlerde yitirdiği tatlı, masum itaatkarlığı hala koruyan koloni topraklarındaki kadınlar, edward said'in oryantalizmi ele aldığı biçimiyle, ‘erkek güç-fantezisinin yaratımlarıdır; sınırsız şehvet sunarlar, az biraz aptal ve hepsinden öte isteklidirler."

    batılı erkeklerin cinsel fantezilerini süsleyen üçüncü dünya'nın kadın imgesi hala ele geçirilmesi gereken egzotik, erotik ve aptal imajlar olarak karşımıza çıkıyor. sosyal hayatta böyle kadınlarla duygusal ilişki kurmaya çekinen erkeklerin neredeyse tamamı bu kadınları fantezilerinde yaşatıyor. her ne kadar türkiye birinci dünya'dan sayılmasa da türkiyeli erkekler de batılı hemcinslerine özendiklerinden olsa gerek, bu "primitif ama arzu uyandıran" kadınları otuz bir malzemesi olarak görürken, eşe dosta karşı koluna ince yapılı, batılı/modern kadını takmayı uygun görüyor.
668 entry daha
hesabın var mı? giriş yap