427 entry daha
  • bu başlıkta hümanizm kasan, 65 sene vergi ödemiş tabi otobüse ücretsiz binecek diyenleri anlayamadım.

    size işe gittiğim bir günümü anlatayım, neden bu kısıtlama uygulaması acilen başlamalı, siz anlayın.

    öncelikle belirteyim, yarışmaya istanbul'dan katılıyorum. üsküdar'ın bağlarbaşı semtinde yaşıyorum ve iş yerim taksim'de, istiklal caddesi'nin ortalarına doğru bir yerlerde.

    sabah tam olarak 7.30'da evden çıkıyorum, evimin karşısındaki duraktan otobüse biniyorum, sahile iniyorum. bu saatte otobüsün işe veya okula gidenlerle dolu olmasını beklersiniz değil mi?

    değil.

    otobüs 65 yaş üzeri insanlarla dolu, ben daha bir gözümü açamamışken, boş bulduğum bir koltuğa otururum. benden sonra binen amca/teyze otobüste boş koltuk olmasına rağmen benim yerimi istercesine bakmaya başlar. sonra boş koltuk olduğu için ben yer vermeyince laf sokmaya başlar. yolculuğumuz böyle geçer, ben sahilde inerim motora binip karşıya geçerim vs.

    akşam yine geri dönüş yolu, 12a hattı, 1 otobüse inanın 200 kişi falan biniyor. yaşlılar genelde 2. duraktan binerler çünkü üsküdar çarşının durağı orası, fıstıkağacı durağında inerler. bu bahsettiğim yerlerin arası 2-3 durak. tamam anladım yükü var, yokuş yukarı çıkamıyor. elindeki poşete bakıyorsun bir de ne göresin? ekmek. ekmek aq. yalnızca ekmek.

    istanbul'da yaşayan insanlar buna aşinadır, evinden çıktığın andan itibaren, 100 metrelik alanda illa bir fırın, bakkal, market bir şey vardır. olmaması mümkün değil. hele ki üsküdar gibi bir yerde imkansız. bakın bahsettiğim amcalar teyzelerden benim binada oturan var, yan binamızda fırın var, karşı kaldırımda 2 tane yan yana market var, arka sokakta bir tane daha var, her yer kuru yemişçi, bakkal çakkal vs dolu ve bu kadın yine üsküdar'a iniyor ekmek almaya.

    bir de şu açıdan bakalım, sosyalleşiyor belki diyeceksiniz. kusura bakmayın ama ben daha mezun olalı 1 sene olmadı, aldığım maaşın tamamı kirama ve faturalarıma gidiyor, üstüne 40 tl ödediğim akbilim 205 tl oldu, ha bir de şu an ekonomiye katkıda bulunan benim, türkiye'nin ekonomisinin yarısını tek başına oluşturan bir şehirden iş gücüne katıldığım için. 9 saat mesai yaptıktan sonra benim oturmaya hakkım var arkadaşım. benim o 1 saatlik yolu oturarak gitmeye, ekmek almaya evinin 1 km ötesine giden insandan daha çok hakkım var. bunun yaşla alakası yok.

    anlayacağınız o ki, bu işe bir son verilmeli. yorucu oluyor. bir de hastanelerde gençlere öncelik verilmeli bence yaşlılara değil. bunu da buraya ekleyeyim.

    edit: bu entry'i okuduktan sonra, bana küfür ve hakaret içeren bir mesaj atacaksanız zahmet etmeyin, insanların fikirlerine saygı duymuyorsanız da duyabilmeye çalışmanızı tavsiye ederim. zira dünden beri aldığım mesajlar fazlasıyla kğfür ve hakaret içeriyordu. kendiniz maruz kalmıyorsunuz diye dünya sizin fanusunuzda yaşananlardan ibaret sanmayın, otobüste metrobüste yolculuk yapın, bu başlıkta neden benim gibi bu durumdan şikayetçi anlarsınız.
1842 entry daha
hesabın var mı? giriş yap