3 entry daha
  • tam anlamiyla iki ucu boklu degnek olarak tarif edilebilecek kuraldir. yabanci sinirlamasinin kalkmasi, memleketin kaliteli kalitesiz yabancilarla dolmasina ve turk oyuncularin kendilerine oynayacak takim bulamamalarina (ve dolayisiyla milli takimin basarisinin azalmasina) yol acabilir. diger taraftan da mevcut durumdaki sinirlama, turk oyunculara bir nevi haksiz avantaj saglayarak ucretlerinin yuksek kalmasini saglamakta ve rekabeti dusurmektedir.

    aslinda sorun boyle bir sinirlamanin olmasinda degil de turkiye'deki altyapi sistemindedir sanki. memlekette futbola bu kadar ilgi olmasina ragmen ligdeki en yuksek performansi gosteren oyuncularin cogu yabanci, milli takimi olusturan oyuncularin da cogu avrupa'da yetismis. hal boyle olunca, turkiye liglerindeki takimlarin kaliteli oyuncu talebini karsilayacak oyuncu grubu cok dar bir grup oluyor. buyuk takimlarin genc oyunculara cogunlukla hak ettikleri sansi vermedikleri bir gercek. ama bu sansi hakeden oyuncularin da cok azinin avrupa'yla rekabet edebilecek oyuncular oldugu ortada (mesela bence, bir fenerbahce'li olmama ragmen, semih ne kadar oynarsa oynasin fenerbahce'ye avrupa maclarinda yeterli olamaz).

    bu durumda, futbolda yabanci sinirlamasi kalkarsa turk oyuncularin kendilerine takim bulmalari iyice zorlasacak gibi gozukuyor. bu turk futbolunu acik sekilde geriye goturecektir. ancak yabanci sinirlamasinin olmasi turk futbolcusunun icinde bulundugu rekabeti asgari duzeyde birakacaktir. yani sorun yabanci sinirlamasinda degil, turk futbolcularin turkiye'ye yetmemesindedir.
1489 entry daha
hesabın var mı? giriş yap