1 entry daha
  • erkeklerin pipisi, kadinlarinsa kukusu vardir. kadin ve erkek bir araya gelip nufusa katki yapmaya karar verdiklerinde bu iki bile$en yardimiyla bir adet bebek meydana getirirler. eger erkek ve kadin zaman icerisinde iki tane bebek meydana getirirlerse, oldukleri vakit (+2) ve (-2) olacagindan, nufus arti$i sifir olur. ama eger kadin ve erkek, bu sure zarfinda ikiden fazla bebek meydana getirirlerse, nufus arti$i olur. sonra o bebekler de kendilerine yeni e$ler bulup yeni ve cok sayida bebek meydana getireceginden, nufus geometrik bir bicimde artar. bu sebeplerden dolayi nufus arti$i kontrol edilmesi guc bir olgudur.

    nufus arti$ini kontrol etmek icin uzerimize du$en $eyler vardir.

    erkekler a$k yaparken pipilerini ortebilirler ya da kadinlar a$k yapmadan once ya da yaptiktan sonra bebek olduren haplardan icebilirler. olen bebek de aslinda bebek degildir, oyle alelade bir hucre toplulugudur. sinir sistemi olmadigi icin aci hissetmez, hak ehliyeti yoktur; haklarina ise ancak tam ve sag olarak dogumu ile sahip olabilir. kadin ve erkek genellikle bebek isterler, ama cok da fazla istemezler. cunku bebekler ilgi, sevgi, zaman ve para tuketirler. sevmenin siniri yoktur derler, ancak ilgi zaman ister, zaman ise paradir; yani kisitlidir. eger cok fazla bebeginiz olursa, son bebeginizin marjinal maliyeti cogunlukla ilk bebeginizin ya da bebeklerinizinkinden kisilarak kar$ilanir, bu yanli$tir. cunku bebekler her $eyin en iyisine layiktir.

    lutfen, gerekli ilgiyi, sevgiyi, egitimi ve sihhati saglayamayacaginiz bebekler yapmayin. cunku hem kendileri mutsuz oluyorlar hem de ba$kalarini mutsuz ediyorlar. onlara ve dunyaya bunu yapmaya hakkiniz yok; unutmayin, ne kadar cok olurlarsa o kadar aziyla yetinmek zorunda kalacaklar. bunu hem mikro anlamda hem makro anlamda hesaba katin; cunku dunya bir tane.

    ...$imdi sevi$ebilirsiniz.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap