• ben şok ön editi; hepsiburada önce bilgisayarı gönderdi sonra da paranız iade edildi diye mesaj attı bugün. departmanlar arası iletişimsizliğin zirvesini gördük sayelerinde.

    ilk rezalet başlığım olduğu için heyecanla aktaracağım rezalettir, sürç-i lisan edersem affola. aslında balık baştan kokmuş, rezalet 30 aralık 2019'da ağlarını örmeye başlamış da biz uyanamamışız. sabrımın sınırlarını zorlayan bu rezaleti sizinle paylaşıyorum.

    2014 yılından beri severek kullandığım bilgisayarım artık durup durup kapanmaya bazen de açılmaya nazlanmaya başlayınca, eşimle bana yeni yıl hediyesi bir bilgisayar almaya karar verdik. mühendissporun sol beki olan bendenizin ihtiyaçlarını asgari ölçüde karşılayacak olan asus fx505dd-bq114 model, nispeten bütçe dostu bir bilgisayarı hepsiburada.com'dan sipariş ettik. (satıcı:hepsiburada.com'dur.)

    öncelikle özet geç diyenler ve okumaya durumu olmayanlar için özet;

    hepsiburada.com başka bir müşterisinin bilgisayarını bana gönderip, bilgisayarı faturadaki adrese göndermemi istedi, peki benim bilgisayarımı bana kim gönderecek dediğimde sizinkini alan da size gönderir herhalde dediler. ya göndermezse veya içine patlıcan koyup gönderirse ben hakkımı nasıl arayacağım, bu hukuksuz bir işlemdir dediğimde, böyle şeyler hep oluyor, ne var ki bunda denildi. kabul etmedik, bir üst sorumlu bize ulaşarak iade kodu verdi ve yanlış gelen ürünü geri gönderdik. bundan sonraki görüşmelerimizde 2 kez bilgisayarın kargoda olduğunu 2 kez bizim yanlış gelen ürünü göndermediğimizi ve son olarak da ilk gelen ürünün doğru olduğunu ve siparişin başarı ile tamamlandığını iddia ettiler.

    şimdi de cumaya kadar daha beklememi istiyorlar, gelmezse yeni şikayet kaydı açarlarmış illaki gelirmiş bilgisayarım. velhasıl kelam hepsiburada.com 3778.90 tl'min üzerine su içmemi beklemekte.

    kronolojik örgü:

    28 aralık 2019 - asus fx505dd-bq114 bilgisayar hızlı gönderi olarak sipariş edildi.
    30 aralık 2019 - acer marka bir bilgisayar elimize ulaştı ve üzerinde başka bir müşterinin faturası vardı, geri gönderdik. (bu kısmın çok ayrı bir hikayesi var.) iki gün içinde paranız iade edilecek denildi, yeniden sipariş ederiz, tamamdır dedik.
    31 aralık 2019 - bilgisayar hepsiburada.com'a teslim edildi. (c*** y*** isimli çalışana)
    06 ocak 2020 - aradık, para iadesi için işleminiz başlamamış ayın 10 unda başlayacak ama bilgisayar stokta var, hızlı gönderi zaten dediler, tamam gönderin o zaman dedik.

    buradan sonraki görüşmeler iş yoğunluğu sebebiyle mesai saatleri sonrasındadır.

    07 ocak 2020 - çıktı mı kargo diye sorduk, yarın çıkacak takip kodu size gelecek denildi.
    08 ocak 2020 - durumu üslerime bildirim yarın size sesli dönüş yapılacak denildi.
    09 ocak 2020 - sesli geri dönüş yapılmaz, sisteme mesaj olarak düşecek denildi.
    10 ocak 2020 - bilgisayarınız ayın 8 inde kargoya verilmiş denildi.
    12 ocak 2020 - bilgisayarı kargoya vermedik ama vereceğiz denildi.
    14 ocak 2020 - sorununuz çözüldü diye mesaj atıldı, neyi çözdünüz diye aradık, biz de bilmiyoruz dediler.
    15 ocak 2020 - talebiniz reddedildi diye mesaj attılar, ne ve neden reddedildi talebimiz neydi diye sorduk, bilgisayarı bize göndermemişsiniz denildi. sonra aaa! pardon göndermişsiniz denildi.
    16 ocak 2020 - ilk defa bizi aradılar, bilgisayar şu an önümde ama kartonu biraz hasarlı üzerinde etiketler falan var, yeniden ambalajlayıp yarın hemen gönderiyoruz dediler.
    18 ocak 2020 - ptt'den bir kargo takip kodu geldi sms olarak. (hepsiburada'dan değil pttden) baktık takip kodu çalışıyordu,hepsiburada tarafından ptt gosb şubeye teslim edilmiş.

    asıl rezalet olan kısımsa;
    19 ocak 2020 - hepsiburada.com ürününüz 30 aralık 2019 tarihinde teslim edildi, siparişiniz tamamlandı olarak sistemi güncelledi ve kargo kodu kayıt bulunamadı diyor. kargodan hepsiburada.com'un haberi bile yok. hepsiburada'ya göre ise siparişim tamamlanmadıysa sistemsel bir hata olabilirmiş ama siparişim aslında tamamlanmış. bilgisayarım nerede? bu konuda da bir bilgileri yok. cumaya kadar daha bekleyelim olmazsa yeni kayıt açalım demekteler.

    bugün itibarı ile 23. gün ve hala hepsiburada.com'dan bilgisayarınız şurada diyemiyor, bu güne dek bilgisayarıma dair aldığım tek elle tutulur bilgi ise 4 kez bir yerlere kargolanmış, kutusunun açılmış ve hasarlı olduğu.

    not: ben smyrna'ya teşekkürler başlığı 19 ocak 2020 olarak düzeltebilirsek çok sevinirim.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap