8 entry daha
  • bir kısım insanların ahmet çakar taktiğiyle "ben x demiyorum şöyle şöyle olursa x olur diyorum" yaklaşımlarının herhangi bir açıklama getiremediği durum.

    birtakım insanların dini bi tarafından algıladıkları malum zaten. hergün malumun ilamını yapmak zaten en büyük abes. hadi bunu yaptık diyelim, sorun kimsenin hiçbir şeyi tersinden anlaması değil, beğensek de beğenmesek de; bazı uygulamalar canımızı yaksa da yakmasa da insanların biricik varlıkları olarak korudukları, korumaya çalıştıkları inançları hakkında tuhaf üsluplarla grubun genelini rencide edici yazılar yazmak/laflar etmektir.

    entryi amacından saptırdık, amacına geri getirirsek; konunun şer'en hükmü bellidir, burada kimin ne dediğinin hangi toplum yapısında hangi hallere büründüğünün zerrece önemi yoktur. birileri kadına bu döneminde "pistir" dedi diye ya da zaman içerisinde kadının bu haline bakış açısı değişti diye "alo fetva hattı feminizm alt birimi" görevi yapmanın alemi yok. kadını kim yaftalamışsa gidilip ona derdimizi anlatmak daha faydalı olacak, yoksa kadını aşağılıyorlar o halde o da kendini iyi hissediyorsa gidip orucunu tutsun diyemeyiz. kafamıza göre fetva veremeyiz.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap