2 entry daha
  • devletin tüm kişisel hakları hiçe sayarak "sizi reklam sms/emaillerinden" kurtaracağım diye vatandaşa servis edeceği , tüm kişilerin tüm şirketlerle olan bağlantılarını inceleyeceği , profilleyeceği sistem. benim hangi şirket / kurum / dernek / hastane / eğlence merkezi / ideolojik oluşum dan mail alıyor olduğumu neden devlet kendinde toplamaya çalışıyor ki ?

    kvkk kapsamında ben verimin bu kurumda durmasını istemiyorum diyebilirim. "yasa çıkardık, zorla uyacaksın " mı diyecek şimdi bana. her şey yasa ile oluyorsa gelsin bir de yasa çıkarıp öpsün bizi, "yasa öpebileceğimi söylüyor" mu olacak ?

    hiç öyle reklamın engellenmesi olayına kanmayın, smslerin kontrolünü bugüne kadar istese yapardı, btk ya bu konuda bir çok başvurum olmasına rağmen cevap bile vermediler , devletin derdi değil yani.. telcolara toplu sms gönderimlerini denetimi getirirse (örnek her sms in sonundaki operator kodları gibi) toplu sms de kurum kodunu zorunlu tutarsın, zaten hiç bir kurum açık açık bunu ihlal edemez.

    bu oluşumla oluşacak verinin büyüklüğünü ve hassasiyetini tahmin edebiliyor musunuz ?

    örnek : bir rahatsızlığınız var ve kimsenin bilmesini istemiyorsunuz, sadece bu alanda uzman bir hastaneye gidiyorsunuz , o hastane de emailiniz var iletişim ve yeniliklerden haberdar olmak için listelerine eklisiniz.. hooop o hastenede bağlantınız olduğu artık devlette.

    sosyal medyada görüşlerinden rahatsız oldukları biri var diyelim, bir şekilde sosyal medya hesabından kullandığı sessizkirazağacı@hotmail.com adresini çok eskiden de olsa bir şirkete vermişse , geçmiş olsun, bu veritabanında o email adresinin sahibi kabak gibi ortada..

    şahsen şirketler benim bilgilerimi bu kuruma vermeye başlarlarsa mahkeme açmayı düşünüyorum.. verme arkadaşım bilginin sahibi benim !! ben sende dursun diye verdim, niye veriyorsun başkasına hem de devlete ? (asıl soru : devletim sen neden benim bilgilerimi benden izinsiz şekilde tek noktaya topluyorsun ? )
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap