45 entry daha
  • şahane bir post apocalyptic era örneğidir.. 2001 uyarlaması, 1968 yapımı filmin felsefesini maalesef hiç yansıtamamıştır, o zaman da filmin bir anlamı kalmıyor zaten..

    --- spoiler ---

    from the sacred scrolls of the apes: beware the beast man, for he is the devil's pawn. alone among god's primates, he kills for sport or lust or greed. yea, he will murder his brother to possess his brother's land. let him not breed in great numbers, for he will make a desert of his home and yours. shun him; drive him back into his jungle lair, for he is the harbinger of death.
    ---
    maymunların kutsal tomarlarından: insan yaratığından sakın, çünkü o şeytanın kuklasıdır. tanrının primatları arasında, spor için, zevk için, açgözlülük için öldüren odur. evet, arazisini almak için kendi kardeşini öldürür. çoğalmalarına, sayılarının artmasına izin verme, zira hem senin hem de kendi mekanlarını çöle çevirirler. ondan uzak dur, çünkü o ölümün habercisidir.
    ---
    taylor'un maymunlar tarafından yargılandığı sahnede, konsül üyesi üç maymunun taylorun zekası karşısında kürsüde üç maymun tribine girip, sırayla ağız göz ve kulaklarını kapamaları da konuya şahane bir gönderme ve mizahi yaklaşımdır.**

    --- spoiler ---
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap