973 entry daha
  • dünya sağlık örgütü'nün ve bu alanda uzman dünyaca ünlü profların yaptığı araştırmalara dayandırarak söyledikleri ölüm rakamı %4 civarı. bu rakam sars'da %10'un biraz üzerindeydi. sars'da toplam ölüm rakamı 700'dü ki bunların tamamı da sars yüzünden değil de sars virusu varken ölen insanlar. yani 700 can alan sars virüsünden nerdeyse 3 kat daha az ölümcül olacağı dso ve alanında uzman dünyaca ünlü profesörler tarafından dile getirilirken sosyal medya amipleri saatlerce twitter'da orada burada haber arayıp "bu iddiayı alıntılasam hiç ilgi çekmez", "bu iddia virüs çok abartılı diyor asla yayınlamam" diyerek uçuk bir iddia bulunca da "aha! bunu yayınlarsam kesin ilgi çeker." diyerek hemen sağda solda yayınlamaya başlıyor. 2 takipci 3 fav kasmak için 1'e 10 değil 1'e 1000 katarak paylaşım yapan insanlara kızmıyorum çünkü onları ruh hastası olarak görüyorum. sosyal medyanın bağımlısı olmuşlar.

    karşındaki insan paniğe mi kapılmış, tedirgin mi olmuş hiç önemi yok. sen 2 takipci/fav al da gerisinin hiç önemi yok. twitter'da sahte hesap açıp "enkaz altında kaldım" da dersin yeri geldiğinde. senin için nefes kadar önemli olmuş sosyal medyada birazcık daha popüler olmak.

    *aslında 20 bin kişi ölmüş de çin saklıyor.
    *virüs için yapılan binanın temeline bu 20 bin insan gömüldü.
    *virüsü bulaştıran yılanları takip ediyorlar, derelerde roketler bulunuyor. bu bir kimyasal savaş.
    *pekin de dahil bütün büyük şehirlere giriş çıkışlar yasaklanmış. yüzbinlerce ölü olabilirmih (yuh!)
    *çin çok dışa kapanık bir ülke. o yüzden ölen binlerce insandan haberimiz yok. en komiği de bu sanırım. kafanı o gömdüğün çukurdan çıkar da az biraz iq yükseltecek bilgilere yönel. çin'de insanlar senden/benden daha etkin kullanıyor interneti... ondan sonra "wuhan'daki aşırı rahat türk genci" başlığını görünce şok olup kalıyorsun.

    dediğim gibi, bunları yazanlara kızmıyorum. onlar ruh hastası çünkü... 3. sınıf korku filmlerinde insan beyniyle beslenen zombiler olur, bunlar da takipci sayısıyla besleniyorlar. yazık, bunların tedavisi de yok. embesil gibi yaşayıp ölecekler.
12103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap