1 entry daha
  • eş seçiminde bir diğer konu hormonlarımız ki bunu çoğunlukla kontrol edemiyoruz.

    hormonal açıdan sevdiğiniz zaman oksitosion ve dopomin salgılıyoruz. sevilmek tek başına anlamlı olmuyor. o kişiye sadece minnet duymanızı sağlıyor ama duygu durumunuz pek değişmiyor ve en fazla kendinizi çok değerli hissediyorsunuz.

    peki bu güzel değil midir? eş seçimi için değildir! ortada 2 çıktı mevcut.
    1) siz de bir süre sonra arzu duymak, "aşık olma hissini" yaşamak isteyeceksiniz. insan doyumsuz, normal olmak ya da sevilmek size yetmeyecek. bununla ilgili bir anım da var.

    eski bir kız arkadaşım vardı, bir süre ilişkiden sonra barın birinin önünden geçerken "yaşlandım, geçti benden bunlar hep" gibi bir cümle kurmuştu. tam tersi ben uzun süre gece yaşamından bilinçli olarak uzak kalıp, normal bir yaşam sürmeye çalışıyordum. sonunda bilin ne oldu? ayrıldık. sıradan düz bir yaşam eğlenceli değildir, özellikle ilişkilerde "normallik" ilişkileri tüketir.

    2) o size verilen sevgi sonsuz bir kaynağa sahip değil. siz karşılık vermezseniz, yani kontrolsüzce devamlı sevileceğiniz, vazgeçilmez olduğunuz yanılgısında kapılırsanız çok üzülürsünüz (manipülasyon teknikleri hariç) o kişi zamanla cimri davranmaya başlar. özgüveniniz siz fark etmeseniz de o kişinin etkisi altına girer. o kişi bu esnada aşkını yaşar fakat çıkmazda olduğunu bilir. sizinle acı çeker, üzülür, bir yer gelir ve artık devamlı vermeye dayanamaz. sizsizlik sizinle olmaktan daha az acı verdiği noktada terk edilirsiniz.

    sonra sevilmek nasıl güzelmiş, götünüze girdiğinde görürsünüz. o kişi sizden bütün ilgisini çekince kuduz köpek gibi olursunuz, değersiz hissedersiniz. tekrar sev beni diye bağırır içiniz ama tren geçmiştir, size geçmiş olsun. artık onca zaman özgüveniniz ona bağımlı hale gelmiştir, zevk merkezleriniz onun hareketlerine kilitlenmiştir. lanet gibi bunu yaşarsınız, ne yapsanız da iyi hissetmez ve çöküntü yaşarsınız.

    güzel bir laf vardır. kaçan balık büyük olur diye. işte tam o noktada kilitlenir kalırsınız. bence severek depresyona girmek ve geçirmek daha iyidir. en azından bir şeyler yaptığınızı bilerek bir süreden sonra atlatırsınız.

    kıscası sevmeden dengesizce sevilmenin sonucu yok oluştur.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap