485 entry daha
  • 2 kez girip başarısız olduğum sınavdır.
    eksiklerimi bile anlayamamış olmamın yanı sıra en büyük sıkıntının; dersi aldığım hocalar yerine mevcutta dersi veren hocalar tarafından soruların sorulmuş olması olduğunu düşünüyorum.

    kendi hocanın soruyu sorarken ki amacını , neyi sorgulamak istediğini veya hangi detayları görmek istediğini az çok kestirip metni ona göre yazabilirken; hiç tanımadığınız bir hocanın çok geniş perspective barındıran bir sorusuyla karşılaşınca ya konuyla ilgili bütün bildiklerinizi yazmak zorunda kalıyorsunuz ya da bunu sormak istemiştir var sayımıyla yazıp nokta atışı ıskalıyorsunuz. çok yazınca da genelde ne zırvalamış bu değerlendirmesine kurban gidilebiliyor. sizi tanıyan hocanın geçmiş değerlendirmelerinin (belki de) bu sınav değerlendirmesine etkisi olabilecekken tanımayan hoca yalnızca yazdıklarınıza göre değerlendiriyor.

    girecek arkadaşlara tavsiyem; öncesinde hocalarla mutlaka konuşmaları; beklentilerini yüzeysel de olsa öğrenmeleri ve soracakları soruya dair ipucu yakalamaya çalışmaları olacaktır.
    tez aşamasına geçmiş hıyarları görünce ben nasıl geçemiyorum lan diye boşuna ağlamaya gerek yok,tek sebebi sensin belli.
275 entry daha
hesabın var mı? giriş yap