9 entry daha
  • haricten misal;

    "...o alanin ortasindaki kucuk parkta uzun boylu, eflatun cicekler acmis. bir obek dolusu eflatun cicek. rastlanti mi bu? olamaz. o cicekleri tohumken saklayan bahcivana sorsaniz size soyler. ‘kirmizinin, sarinin, beyazindi tohumlar. nasil oldu bilemiyorum tumu eflatun acti.’

    eger bizi kis gunlerinde oralarda gormusse, izlemisse, bilmesi gerekir. iyi bir bahcivandir ki, onu o gorkemli cevreye atamislar. iyi bir bahcivansa, cicegine sizan yabanci rengin nedenini bilir.

    eflatundur. acilardan sizar gelir. insan acilarindan. bedenimizin elektrigiyle topraga suzulur. sonra ordan beklensin dursun eflatundan gayri cicek.
    ...
    soguktu. cogumuzun sirtinda ince giysiler. cogumuzun ayaginda, eski, islagini ice geciren pabuclar. her gun buralardaydik, yuvarlak, kucuk parkta oturduk.

    kovaliyorlardi bizi kapi onlerinden. azarliyor itiyorlardi. dovusurduk kimileyin. ofkeyle bagirirdik. ama dayanamazdik, tutunamazdik fazlaca. gelir, kucuk yuvarlak parkta otururduk. kamunundu parklar. orda oyle sessizce oturdukca kim kizabilir?
    ...
    ve toprak, bize camurlar, sular, soguk islakliklar bagislayan toprak, acimizi, ofkemizi, sikintimizi alir kabul ederdi.

    o parkta gunler boyu oturduk. ayakta bekledik. eflatun ciceklerin actigi toprakta. eger bahcivan bizi gormusse, aciklayabilir neden ciceklerin sari, kirmizi, beyaz degil de eflatun actigini ve boylarinin neden oyle dimdik upuzun oldugunu..."
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap