41 entry daha
  • herhangi bir akıllı telefonun ömrünün 2-3 yıl olduğu, bilgisayarların 5 yıl dayanırsa kaliteli kabul edildiği günümüzde, apple ürünlerinin rakiplerinden çok daha uzun süre fonksiyonel kalmaları yüzünden yukarıdaki gibi eleştiriler sadece apple'a yöneltiliyor.

    evet, apple 7 yaşındaki cihazlara servis desteği vermiyor olabilir, ancak nasıl ki tofaş'ın 1974 model murat 124'e servis desteği vermemesi onu sanayiye götürüp tamir ettirmenize engel değilse, 2012 model macbook pro'nuzu da herhangi bir mac spesiyalistine götürüp tamir ettirebilirsiniz.

    çoğu elektronik marka gibi, apple'ın da ürünlerini vintage ve obsolete kabul etme suresi 5 ve 7 yıldır. bu süre kanunlarla belirlenmiş olup, ülkeden ülkeye ufak farklılıklar gösterebilir.

    vintage ürünler en son 5 veya 6 yıl önce üretilmiş cihazlar olup, yedek parça envanterinin bulunması durumunda servis hizmeti alırlar. aksi durumda üreticinin servis verme zorunluluğu yoktur. son üretim tarihi 7 yıl veya üstü olan modeller is obsolete sınıfına girer ve servis hizmeti alamazlar.

    ilgili apple sayfası
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap